GROOT-BRITTANNIE

Het British Museum opent in 2000 een permanente tentoonstelling van Koreaanse kunst. Vooruitlopend daarop vast een overzicht, in bruikleen van het Koreaanse Nationale Museum en particulieren....

Londen

De muurinstallaties van de Britse kunstenaar Janet Nathan zijn gemaakt van sprokkel- en/of bewerkt hout. Het Barbican Centre exposeert 30 van haar installaties, t/m 8 juni.

In het Designmuseum (Shad Tames) de tentoonstelling The Power of erotic design. Van een installatie van architect Nigel Coates en erotische sculpturen en amuletten tot meubels en foto's van Carlo Mollino. Tot en met 12 oktober.

Patti LuPone speelt Callas in de Londense versie van Masterclass, Terrence McNally's toneelstuk over Maria Callas dat in 1996 een Tony Award kreeg. In Queens Theatre.

In de Refern Gallery (Cork Street 20) aquarellen van Michael Rothenstein (1908-1993) en nieuwe schilderijen van Tom Hammick, t/m 19 juni.

In de Royal Academy de grote overzichtstentoonstelling The Berlin of George Grosz, met tekeningen en grafisch werk van George Grosz (1893-1959) uit de periode 1912-1930 (t/m 8 juni).

Ancient Faces in het British Museum is een tentoonstelling met gemummificeerde portretten uit het oude Egypte. Tot en met 20 juli.

Back to the Future is het resultaat van een samenwerkingsproject tussen The National Gallery en acht kunstacademies. Studenten werd gevraagd te reageren op een schilderij uit de collectie (t/m 22 juni). Verder zijn tot het eind van dit jaar elf schilderijen uit de collectie van het Staatskunstmuseum uit Kopenhagen, te bezichtigen. Werk van Mantegna, Cranach en Poussin.

In de National Portrait Gallery foto's van August Sander (t/m 8 juni); tot en met 26 mei tevens foto's van Britse componisten.

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Cristian Dior's 'New Look' in het Imperial War Museum de tentoonstelling Forties Fashion and the New Look, t/m 31 augustus.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden