GROOT-BRITTANIE

In de National Gallery of Scotland is de expositie Cassiano dal Pozzo's Paper Museum te zien. Met tekeningen en aquarellen uit de Royal Library van Windsor Castle, van de 17de-eeuwse collectioneur Cassiano dal Pozzo....

Edinburgh

Londen

Het British Museum opent in 2000 een permanente tentoonstelling van Koreaanse kunst. Vooruitlopend daarop is hiervan een overzicht te zien, geleend van het Koreaanse Nationale Museum en particulieren.

Patti LuPone speelt Callas in de Londense versie van Masterclass, Terrence McNally's toneelstuk over Maria Callas dat in 1996 een Tony Award kreeg. In Queens Theatre.

In de Whitechapel Art Gallery de expositie Antechamber: vijf kunstenaars onthullen de inspiratiebron voor hun kunstwerken. Met werk van David Austin, Steven Pippin, Annelies Strba, Claude Heath en Francis Alys (t/m 18 mei).

De Royal Academy is ondanks de brand die het afgelopen weekeinde woedde, toch open. Te zien is de grote overzichtstentoonstelling The Berlin of George Grosz, met tekeningen en grafisch werk van George Grosz (1893-1959) uit de periode 1912-1930 (t/m 8 juni).

Ancient Faces in het British Museum is een tentoonstelling met gemummificeerde portretten uit het oude Egypte. Tot en met 20 juli.

In de Barbican Art Gallery loopt tot en met 26 mei de grote overzichtstentoonstelling Modern Art in Britain 1910-1914. Ruim 150 werken uit de Verenigde Staten, Rusland, Groot-Brittannië en andere Europese landen illustreren hoe werken van Cézanne, Van Gogh, Matisse en Picasso als inspiratiebron hebben gediend voor Britse kunstenaars als Vanessa Bell, Roger Fry en Augustus John.

In het Savoy Theatre (The Strand) speelt Simon Callow Oscar Wilde in The importance of being Oscar, een stuk van Micheál MacLiammóir over 'de humor, triomf en tragedie' van Oscar Wilde.

In de National Portrait Gallery foto's van August Sander (t/m 8 juni), bovendien t/m 11 mei een serie portretten gemaakt door Ignatius Sancho (1729-1780); tot en met 26 mei tevens foto's van Britse componisten.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden