NieuwsKLM

Grondpersoneel KLM legt maandagochtend vroeg werk neer

Grondpersoneel van KLM legt maandagochtend van 8.00 uur tot 10.00 uur het werk neer. Dat meldt vakcentrale FNV zaterdag. Volgens FNV staakt het personeel die uren omdat ze een beter loon willen, meer medewerkers in vaste dienst en betere roosters.

Redactie
null Beeld EPA
Beeld EPA

Cao-onderhandelingen tussen de bond en de luchtvaartmaatschappij zijn vastgelopen. FNV wil dat de medewerkers er per jaar 4 procent op vooruit gaan. KLM bood een cao voor drie jaar waarin medewerkers in totaal 6 procent meer loon krijgen in drie stappen.

De werkonderbreking door grondpersoneel van KLM maandagochtend is onnodig, vanwege het ‘loonvoorstel dat KLM de bonden afgelopen donderdag heeft gedaan’, laat KLM zaterdagavond weten.

De luchtvaartmaatschappij zegt haar uiterste best te doen ongemak voor haar passagiers te beperken. ‘We vragen onze passagiers daarom zondagavond en maandag goed de informatie te volgen op de KLM website en de KLM-app.’

Hoeveel passagiers getroffen worden is onduidelijk. Hoeveel in en uitgaande vluchten KLM heeft gepland in de betrokken uren wil een woordvoerster niet zeggen.

Dit schreven we eerder over KLM

Minister Cora van Nieuwenhuizen wil binnen een half jaar afspraken maken over de voorwaarden waaronder het aantal vluchten op Schiphol mag toenemen. Ze wil in ruil voor minder hinder de klagende omwonenden overhalen. Is ze niet te optimistisch? Zes vragen in een hoofdpijndossier.

De brandstoftoevoer is zo belangrijk voor het functioneren van Schiphol dat het beheer van de pijpleidingen met kerosine een militaire kwestie is. Hoe kon het dan toch zo misgaan dat woensdag honderden vliegtuigen aan de grond moesten blijven staan?

Tijdens de onrust rondom topman Pieter Elbers werd allerwegen het ‘KLM-gevoel’ vertolkt. Wat dat is? Het heeft iets met thuiskomen, blauwe uniformen en het aroma van koffie te maken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden