Grondige renovatie Theater Instituut Nederland

Het Theater Instituut Nederland wordt grondig opgeknapt. De vier zeventiende- en achttiende eeuwse panden aan de Herengracht in Amsterdam voldoen niet aan de moderne eisen voor toegankelijkheid en klimaatbeheersing....

Van onze kunstredactie

AMSTERDAM

Het Instituut gaat tijdens de renovatie door met het organiseren van evenementen. De jaarlijkse tentoonstelling rondom de theaterafficheprijs is van 2 tot en met 30 oktober te zien in de gang tussen het Muziektheater en het Amsterdamse Stadhuis. De Drie Pioniers en Kostuums en attributen uit het Nederlands cabaret zijn de laatste twee exposities, die nog tot en met 20 oktober zijn te zien.

Bij de renovatie verdwijnen de kleine tentoonstellingszalen op de eerste en tweede verdieping van het Instituut. Op die plek komen kantoren en een ruimere bibliotheek. De expositieruimtes komen op de begane grond en de eerste verdieping. Na de opknapbeurt beschikt het instituut over een tweemaal zo grote ontvangstruimte. Verder krijgt het instituut een lift, waardoor het gebouw ook voor minder validen toegankelijk wordt.

Voor de verbouwing krijgt het Theater Instituut een financiële bijdrage van het ministerie van OCW en de Vereniging Hendrick de Keyser. Ook gaat het geld werven bij sponsors en fondsen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden