Groene Haltes uitgebreid

De Groene Halte-wandelroutes op de Veluwe slaan aan. Sinds de introductie, vorig jaar juni, is de belangstelling voor de vijf trajecten in de omgeving van Putten, Garderen en Stroe zo groot, dat bijna twintigduizend routeboekjes zijn verkocht....

Volgens het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT) ligt de tweede, herziene druk - met een vernieuwde buskaart - gereed. Er zijn er vijf nieuwe routes ontwikkeld die allemaal lopen in de wijde omgeving van Hoenderloo en Otterlo.

De roodwit gemarkeerde routes, in lengte variërend van tien tot twintig kilometer en meestal een onderdeel van een Lange-Afstand-Wandelpad (LAW), beginnen en eindigen bij een halte vanwaar minimaal een keer per uur - ook in het weekeinde - een bus vertrekt. De meeste Groene Haltes liggen in de buurt van horeca-gelegenheden.

Een van de nieuwe routes loopt van Hoenderloo naar Otterlo, door het Nationale Park De Hoge Veluwe. Voor dit traject van tien kilometer is een toegangsbewijs nodig, maar daarmee kan de buswandelaar het Museonder en het Kröller-Möller Museum bezoeken.

De routeboekjes (euro 1,50 per stuk) zijn verkrijgbaar bij de VVV's op de Veluwe en het GOBT, tel: 0570-68.07.00, email

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden