Gordon & Robbie & Malando

Stop de persen! Gordon is gekust door Robbie Williams! Zaterdag bij de uitreiking van de TMF Awards kreeg niet alleen Daphne Bunskoek, voor de gelegenheid weer even vj bij haar oude zender, maar ook Gordon een dikke pakkerd van het Britse popidool....

Paul Brill

Het gelukzalige moment leek me goed voor een spervuur van seksuele toespelingen in Gordon Late Nicht, de talkshow die op zondagavond door Yorin wordt uitgezonden en waarin de genitaliën minstens één keer per minuut de revue passeren. Maar Gordon droomde alweer andere natte dromen - of misschien was de talkshow dagen eerder opgenomen, want het gebabbel met de gasten uit de showbusiness is praktisch tijdloos. Bovendien waren Mariska Hulscher en Bert van der Veer present, die hem afdoende bleken te inspireren. Zo rookt Bert pijp. En aan welke handeling doet het woord pijp denken? Precies! Gordon, die voortdurend dubbel ligt van het lachen om zijn eigen grappen, kon haast niet meer bijkomen.

Zou Gordon zaterdagavond in de coulissen van het TMF-spektakel ook nog zijn gekust door Wouter Bos? Of vice versa? De PvdA-leider kon wel een aai gebruiken nadat hij een Lifetime Achievement Award had overhandigd aan Marco Borsato, want hij werd door het publiek (dat zo te zien overwegend bestond uit meisjes tussen de 14 en 18 jaar) niet bepaald met gejuich ontvangen. Daar stond tegenover dat hij goed verstaanbaar was in de huiskamer, wat van de zangers en zangeressen niet kon worden gezegd. Het leek wel of die bijna allemaal in de Maastunnel stonden in plaats van de Ahoy'-hal. (Een vermoedelijk niet toevallige uitzondering was Anouk.)

De povere geluidskwaliteit stond in schril contrast tot de uitgekiende opnametechniek en de overdadige mise-en-scène, waarvoor TMF stevig had uitgepakt. Er was zelfs een ingenieus watergordijn dat zich opende om de winnaars van de diverse prijzen een glorieuze entree op het podium te bezorgen. Maar je zou denken dat bij een muzikaal evenement het geluid de eerste prioriteit heeft.

En dan nu nog even een vraag voor de Grote Geschiedenis Quiz over tien jaar. Welk muziekprogramma haalde de hoogste kijkcijfers rond Pasen 2003: de Matthäus Passion, het portret van zigeunerorkestleider Malando of de TMF Awards? Het juiste antwoord is: het portret van Malando, al is de afstand tot de TMF Awards gering (360- tegen 340 duizend). Ik vermeld dit ook even omdat ik vorige week donderdag schreef dat er dit jaar geen enkele Matthäus was te zien op de tv. Dat klopte niet: de NCRV zond vrijdag overdag de herhaling van een uitvoering van enkele jaren geleden uit (75 duizend kijkers).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden