Goedgemutst en vol vertrouwen

Een sombere lezer meende ‘leesbare tegenzin’ te ontwaren in onze berichtgeving van gisteren op deze pagina. Als het allemaal niks is en onze Edsilia kansloos, waarom dan naar Helsinki?...

Jean-Pierre Geelen

Goede vraag. Maar gebaseerd op een misverstand natuurlijk. Alsof hier niets gebeurt. Na de Welcome Party van gisteravond jagen wij nu achter de derde wereldoorlog. Het Israëlische lied Push the Button lijkt dermate militant te verwijzen naar nucleaire dreiging uit Iran, dat de groep Teapacks het leven in Helsinki behoorlijk lastig wordt gemaakt. Vandaag maken de heren bekend of ze donderdag nog wel meedoen. De omstreden bijdrage wekte in elk geval de belangstelling in Palestijnse kring, waar men volgend jaar ook es een poepie wil laten ruiken. Dan zal het Eurovisie Songfestval de spil in het middenoosten-conflict worden.

Leesbaar: oké, maar tegenzin? Geen sprake van! Goedgemutst laven wij ons alvast aan de (Bulgaarse) bijdrage Voda (water) van donderdag: ‘Tarra doo dae doo darra darra doo da! Hey!’ (8 maal). Onderwijl houden wij het grootste geloof in onze Edsiel, en lezen gewoon even niet hoeveel vertrouwen de NOS zelf eigenlijk heeft in de eindzege. ‘Als we winnen, boeken we de terugvluchten om’, staat er in het productieschema voor de pers.

Stelletje zwartkijkers.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden