Column

'Goed, breng jij mij in stelling of zal ik jou in stelling brengen?'

Deze week: praat minder over Trump, maar meer over de clitoris.

`Vertel eens iets over de clitoris`Beeld Colourbox

'Vingers zijn vaak effectiever, die kunnen de achterkant van de clitoris stimuleren door een 'kom hier'-beweging te maken. Dat heb ik een penis nog nooit zien doen', aldus hoogleraar seksuologie Ellen Laan in een interview door Els Quagebeur, zaterdag in Het Parool, waaruit we kunnen afleiden dat de penis niet volmaakt is. Wat voor penis u ook hebt, zolang hij niet de 'kom hier'-beweging kan maken, moet u zich op het standpunt stellen dat u een gemankeerd instrument bezit, al mogen we niet uitsluiten dat er binnenkort yoga voor de penis komt, waardoor de penis op een gegeven moment wel een 'kom hier'-beweging kan maken.

Het voordeel van een voorbindpenis is dat je die kunt weggooien of ritueel kunt verbranden, maar de Seksrabbijn kent vooralsnog ook geen voorbindpenissen die de 'kom hier'-beweging kunnen maken.

In het interview met Laan, voor wie de Seksrabbijn sympathie heeft, lezen we dat penetreerbaarheid over- en de clitoris onderschat wordt. Bent u een man en niet geïnteresseerd in de clitoris omdat u zich op seksueel gebied niet voor vrouwen interesseert, dan nog kunt u de gedachte dat penetreerbaarheid overschat is tot u laten doordringen. Bent u echter wel in vrouwen geïnteresseerd, dan moet u beseffen dat u zich vanaf nu ook zeer voor de clitoris dient te interesseren. Praat minder over Trump, praten helpt toch niet, en meer over de clitoris. Dit zou ertoe kunnen leiden dat vrouwen minder pijn hebben tijdens seks. Het schijnen namelijk vooral vrouwen te zijn die daar last van hebben.

Nog één citaat van Laan: 'Van een ding in je vagina kom je niet klaar als je clitoris niet fatsoenlijk in stelling is gebracht.' Het zou de Seksrabbijn niet verbazen, hoewel hij naar alle waarschijnlijkheid geen clitoris heeft, dat ook hij van penetratie niet klaarkomt als hij niet fatsoenlijk in stelling zou worden gebracht.

Huiswerk voor volgende week: praat met minstens drie vreemden of collega's over de clitoris, zelfs als u niet in het vrouwenlichaam bent geïnteresseerd. Zoals u aan een man die veel over Bismarck weet, zou vragen, 'Zou u wat over Bismarck kunnen vertellen?', kunt u vragen: 'Vertel eens wat over de clitoris.'

Als u met drie vreemden of collega's, het mogen ook mannen zijn, dit gesprek hebt gevoerd, zegt u tegen de leukste: 'Goed, breng jij mij in stelling of zal ik jou in stelling brengen?'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden