BeFrank

Wat is dit?

'BeFrank ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van de Volkskrant zijn hier niet bij betrokken.

Goed ademhalen helpt tegen ziektes en kwalen

Je hele leven werk je toe naar je pensioen. Wanneer deze dag eindelijk aanbreekt, wil je er optimaal van genieten. Wees daarom niet alleen financieel, maar ook fysiek in conditie. Ademhalen lijkt zo makkelijk, iets wat vanzelf gaat. Maar we ademen vaak te snel en te diep. Zonde, want door te focussen op je ademhaling kun je stress reduceren en sneller ontspannen.

Advertentie van BeFrank
null Beeld BeFrank
Beeld BeFrank

Ademhalen is een levensfunctie die direct is verbonden met onze gemoedstoestand. Schrik je, dan haal je diep adem om moed te verzamelen. Word je onrustig, dan haal je ondiep en langzaam adem. Ben je boos, dan adem je voorbereid op een explosie door je neusvleugels. Maar het omgekeerde geldt ook: aan de hand van de manier waarop jij ademt, krijgt het lichaam vanuit de hersenen een feedbacksignaal om kalmer of juist opgewondener te worden.

Remedie tegen ziektes

Adem je rustig en ontspannen, dan zal je lichaam in een relaxte modus blijven. Adem je hoog en gespannen, dan zal je lichaam denken: er is iets aan de hand! In je ademhaling ligt een sleutel om iets aan je stemming en je werkflow te doen. Goed ademhalen geeft energie, rust, zelfvertrouwen en zekerheid. Het zorgt ervoor dat je makkelijker kunt ontspannen en is de eerste remedie tegen allerlei ziektes en kwalen. Door te snappen hoe je moet ademhalen, gaat er een wereld voor je open.

null Beeld BeFrank
Beeld BeFrank

Meer is niet altijd beter

Een ademfrequentie van zes tot acht keer per minuut is genoeg, maar de meeste mensen ademen sneller. Dat zorgt voor vermoeidheid, gejaagdheid en onrust. Klachten die leiden tot nog vaker en sneller ademen. Een vicieuze cirkel. Bewust wat rustiger en minder diep ademen haalt de angel uit een gejaagd lijf. Dat brengt rust en energie. Een simpele oefening is vaak al goed genoeg: adem in door je neus, adem goed uit door je neus en pauzeer na elke uitademing.

Adem uit!

Beter ademhalen is een kwestie van oefenen. Niet heel ingewikkeld, maar het vereist wel enige discipline om je nieuwe manier van ademhalen in je systeem te introduceren. Probeer elke dag een paar keer bewust te ademhalen en neem 's avonds voor het slapen tien minuten de tijd om je volledig te focussen op je ademhaling. Lukt het je om je ademhaling onder controle te krijgen, dan zul je merken dat je je fysiek en mentaal beter voelt.

Wie zijn wij?

Bij BeFrank zijn we eerlijk over je pensioen en zorgen we ervoor dat je er later optimaal van kunt genieten. Met heldere inzichten in je pensioen, maar ook door een gezonde levensstijl met je te delen. Want fit zijn voor later, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Met BeFit inspireren wij je met interessante artikelen op het gebied van ontspanning, inspanning en voeding. Alles voor een gezonde lifestyle en een fit pensioen. Kijk op befrank.nl/befit voor meer informatie.

De journalisten van de Volkskrant zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden