Glijbanen voor de durfals

Kun je rustig baantjes trekken in het Tikibad in pretpark Duinrell? Tijd voor een test. Zwembroeken en bikini's aan en roetsjen maar.

CAROLIEN PLASSCHAERT

'Gaan we hier écht vanaf?' Aya kijkt zenuwachtig omhoog. Ze staat samen met de andere drie testers onder aan een 15 meter hoge wenteltrap, die je naar glijbaan de Cycloon leidt. 'Ja joh, kom op', roept de rest opgewonden. De rij is lang. En dat geeft het testteam de tijd om na te denken over wat hun te wachten staat. Hoe hoger ze komen, hoe nerveuzer ze worden.

'Ik voel me eerder gespannen dan ontspannen', griezelt Ernanda halverwege de trap. Eenmaal boven stapt Levi naar voren. 'Ik ga wel eerst', zegt hij dapper. Hij gaat zitten, houdt zich vast aan de stang boven zich en wacht tot het rode stoplicht op groen springt. Woesssj, weg is-ie. 'Vaarwel', roepen de anderen hem na.

Levi zoeft met 60 kilometer per uur de buis door, tolt rond in een vrolijk gekleurde trechter en belandt met een flinke plons in het water. 'Dit was gááf', zegt hij. Even later buitelen ook Jorwin, Ernanda en Aya de trechter uit. Op het droge geven ze elkaar een high five. 'We hebben het overleefd! Op naar de volgende glijbaan', juicht Aya. De stemming zit er nu goed in.

De testers glibberen naar de Pelikaan: een korte glijbaan die een paar meter boven het water stopt, waardoor je een vrije val maakt. Jorwin loopt zelfverzekerd achter de rest aan. Eenmaal boven kijkt hij naar het bad dat 7 meter onder hem ligt. Hij schudt zijn hoofd. 'Dit ga ik niet doen', beslist hij. Ook Aya bedenkt zich en loopt achter hem aan de trap af. Ernanda en Levi gaan toch en suizen naar beneden. 'Dat was cool', vinden ze.

Na de korte, maar krachtige Cannon Ball, neemt het team een duik in het buitenbad. 'Brr, veel te koud', zegt Ernanda. Via de flappen zwemt ze vlug terug naar binnen. Levi heeft de smaak te pakken en probeert de supersnelle Typhoon nog uit, terwijl de rest het rustiger aan doet in de Lazy River. Daar drijf je in felgekleurde opblaasbanden door een stroomversnelling. Ook deze twee onderdelen krijgen een dikke voldoende van de testers. Ze ontmoeten elkaar weer in het golfslagbad, de laatste stop van de dag. Al dobberend op de golven zijn ze roerend het met elkaar eens: 'Voor dit zwembad moet je écht lef hebben.'

+ Het zwembad is mooi versierd

+ De glijbanen zijn echt heel spannend en origineel

+ Er is veel te doen

+ Waarschuwingsbordjes zijn duidelijk en begrijpelijk

- Krappe ruimtes bij de kleedhokjes

- Weinig douches

- Lange rijen voor glijbanen

Eindcijfer: 9,5

Het Tikibad hoort bij het attractiepark Duinrell. Drie uur zwemmen kost 14 euro, vijf uur 15 euro en onbeperkt toegang 17 euro. Als het park open is, kun je alleen naar het zwembad door een combiticket te kopen. Kijk voor meer informatie op duinrell.nl/tikibad

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden