Glen Mills

De heer Van der Laan van het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving schrijft onder de titel 'Glen Mills leert jeugd niets goeds' dat de nieuwe heropvoedingsinstellingen zoals Den Engh en de Glen Mills niet kunnen stellen dat ze goede resultaten behalen (Forum, 26 april)....

Nunspeet Roland Kip

Veranderingen die niet eens de kans krijgen tot wasdom te komen en zich te bewijzen, worden zo dus in de kiem gesmoord. Jammer, omdat Den Engh en Glen Mills juist meer doen en perspectief bieden aan jongeren en een open pr bedrijven.

Dat gebeurt juist niet door de militaire opvattingen die Van der Laan schetst. Jongeren worden in een educatief perspectief geplaatst en krijgen en cren zelf een toekomst op de arbeidsmarkt. Daar past ook een groepsgerichte benadering in want leren en werken doe je zelden alleen. Op die groepsgerichte processen worden de jongeren tevoren geselecteerd volgens de What works-methode.

Van der Laan had zich dus beter moeten laten informeren. Maar nog beter was het geweest om aan de jongeren zelf eens iets te vragen.

Ook voor andere groepen zie ik zeker mogelijkheden. Bijvoorbeeld een Glen Mills school voor behoudende onderzoekers. Maar dan wel letten op hun 'recidive': zij mogen niet terugvallen in zurig onderzoek.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden