Giften in de geest van De Kneet

Een grote mond had de vorige week overleden Gerrie Knetemann, maar ook een groot hart...

'Liever geen bloemen' stond er in zijn rouwadvertentie, gevolgd door het verzoek om 'in de geest van Gerrie' giften over te maken naar de Stichting Nationaal Fonds Sport Gehandicapten, onder vermelding van De Kneet.

In Bunnik, bij het NFSG, waren ze blij verrast over de grootmoedigheid van Knetemann, die overigens allergisch was voor bloemen. Ze kenden hem wel uit de omgang. 'Je kon hem altijd ergens voor vragen', aldus woordvoerder Erik de Winter, die ook directeur is van de gehandicaptensportbond Nebas-NSG.

'Gerrie had affiniteit met onze wereld. Hij heeft met Jan Mulder, de blinde wielrenner, de Alpe d'Huez beklommen. Zulke dingen deed hij graag. Maar formeel was er geen band. Hij was geen ambassadeur van onze stichting.'

Verrast waren ze bij de stichting door het telefoontje donderdag van de wielrenunie KNWU dat de familie Knetemann ter nagedachtenis aan Gerrie geld wilde inzamelen. Zulke dingen gebeuren wel bij jubilea van gehuwden, of werknemers, 'er is ook wel eens een legaatje', maar dit was nieuw, aldus De Winter.

Er is besloten het geld dat op de speciaal geopende De Kneet-rekening (giro 71420) binnenkomt, apart te zetten en later met de familie te overleggen over een speciaal doel. Vandaag, bij de afscheidsdienst voor Knetemann in Sportpaleis Alkmaar, zal overigens niet worden gecollecteerd. De Winter: 'Al zou het mogen, we zouden het niet eens willen.'

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden