Gezond eten verlaagt risico op vroeggeboorte

Zwangere vrouwen die gezond eten, hebben een verlaagd risico op vroeggeboorte, meldt het Britisch Medical Journal. Scandinavische onderzoekers volgden 66 duizend zwangere Noorse vrouwen die tijdens de eerste vijf maanden van de zwangerschap hun voeding bijhielden.

Hoewel een oorzakelijk verband nog niet vastgesteld kan worden, hadden vrouwen met een 'verstandig' dieet van groente, fruit, vezelrijke producten en veel water duidelijk minder kans op vroeggeboorte. Ook een 'traditioneel' dieet, zoals aardappels, vis, melk en gekookte groente, levert minder vroeggeboortes op. De onderzoekers benadrukken eens te meer het belang van een gezond dieet voor een gezonde zwangerschap.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden