Gevestigde namen winnen Edison Awards

De lijst met genomineerden voor de Edison Award oogde progressiever dan voorgaande jaren, met artiesten als Marike Jager, De Staat, Tim Knol, Dazzled Kid en Happy Camper. Toch waren het oudgedienden als Marco Borsato, Racoon, Rob de Nijs en Ilse de Lange die met de prijs naar huis gingen. Volgens juryvoorzitter Leo Blokhuis werd er zondagavond stevig gediscussieerd in de jurykamer in het Rotterdamse beursgebouw. De progressieve minderheid in de jury kreeg een beetje haar zin met winnaars Daniel Lohues - ook de man achter het comebackalbum van Rob de Nijs - en Happy Camper, waarvoor een speciale juryprijs in het leven werd geroepen. Over Happy Camper, een project van Job Roggeveen, de toetsenist van El Pino & The Volunteers, oordeelde de jury: 'Happy Camper verrast in veelzijdigheid, originaliteit en kwaliteit. Invloeden uit alle hoeken van Europa worden uitgewerkt door een uitgelezen groep muzikanten die de gedachtespinsels van Roggeveen geraffineerd vorm geven.' Anouk won haar negende Edison-Award, maar kwam niet opdagen om de prijs in ontvangst te nemen.


al 200 geïnteresseerden voor vuurtoreneiland

Sinds eind juli van dit jaar zoekt Staatsbosbeheer een nieuwe beheerder voor het Vuurtoreneiland in het IJmeer bij Amsterdam, een forteiland voor de kust van Durgerdam. Geïnteresseerden mogen een aanbestedingsplan schrijven, waaruit Staatsbosbeheer een winnaar kiest. Inmiddels zijn er al tweehonderd ideeën ontvangen. Marjet Heins van Staatsbosbeheer reageert.


Wat voor ideeën zijn er tot nu toe binnengekomen?

'Dat is heel gevarieerd, van wellnessgebied tot trouwlocatie, maar verder mag ik hier nog niet veel over zeggen, want dan trek ik iemand voor.'


Wat gebeurt er nu met al die ideeën?

'Begin volgend jaar selecteren we er tien uit alle plannen die tot nu toe zijn binnengekomen. Deze tien laten we een uitgebreid ondernemingsplan schrijven en daaruit wordt de winnaar geselecteerd.'


Waaraan moet een plan voldoen?

'Het moet tot zo min mogelijk overlast leiden.Een houseparty met veel licht en geluid is niet toegestaan. Het Vuurtoreneiland ligt middenin een natuurgebied, vlak bij het dorpje Durgerdam. De bewoners moeten er zo min mogelijk last van hebben.'


Waar Heeft de Wereld het over?

Wereldwijd #RickyGervais


Na een afwezigheid van anderhalf jaar is Ricky Gervais weer terug op Twitter. En dat zullen we weten ook. Sinds afgelopen donderdag deelt de Britse komiek het ene na het andere knettergekke zelfportret met de rest van de wereld. Het 'hoogtepunt' tot nu toe: een foto van een foto waarin Gervais samen met Johnny Depp lilliputter-acteur Warwick Davis in een toiletpot stopt. Davis speelt de hoofdrol in Gervais' nieuwste tv-serie Life's Too Short.


Wereldwijd #AresstedDevelopment


Producent Mitch Hurwitz heeft afgelopen weekend voor de zoveelste keer beloofd dat er een filmvervolg komt op comedyserie Arrested Development. Hij liet weten al te werken aan een nieuwe reeks tv-afleveringen. Deze zouden vóór de filmrelease te zien moeten zijn. Hurwitz deed zijn belofte op een bijeenkomst van het New Yorker festival, waar ook de voltallige cast aanwezig was. Het door velen geprezen Arrested Development werd in 2006, na drie seizoenen, voortijdig van de buis gehaald.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden