Gevecht om talentvolle jurist

‘Chiraz Muradin graag Hester Swane bellen’, zo stond vorige maand op een billboard te lezen boven de discotheek Cooldown op het Rembrandtplein in Amsterdam....

Peter de Waard

Chiraz Muradin (23) uit Amstelveen is een van de meest veelbelovende juristen van Nederland. Hester Swane is headhunter voor het advocatenkantoor Houthoff Buruma dat hem graag wil inlijven.

Maar Muradin werkte op dat moment al bij het kleinere advocatenkantoor Abeln (25 man, onder wie 14 advocaten). Het bureau reageerde onmiddellijk. Op Europa’s grootste billboard – boven discotheek Escape op hetzelfde Rembrandtplein – plaatste de firma de tekst: ‘Sorry Hester, Chiraz werkt al bij ons’.

Sindsdien is Muradin de bekendste werkzoekende jurist van het land. Hij reisde de afgelopen week met zijn familie naar Peking om even tot rust te komen. Maar inmiddels is hij teruggekeerd op de burelen van Ablen. Binnen drie weken zal Muradin laten weten bij wie hij definitief gaat werken.

In totaal dingen vier kantoren naar de gunst van de advocaat in de dop, waaronder ook Houthoff. ‘Ik heb alle gesprekken afgerond,’ zegt Muradin. ‘Morgen of overmorgen beslis ik waar ik naartoe ga. Voor mezelf ben ik er voor 99 procent uit.’

Muradin klaagt niet over de media-aandacht voor zijn zoektocht naar een nieuwe werkgever. ‘Houthoff en Abeln kregen aandacht voor hun campagne. En ik natuurlijk voor mezelf’, zegt Muradin.

Muradin – Surinaamse voorouders, maar in Nederland geboren – studeerde dit jaar cum laude af aan de rechtenfaculteit van de VU in Amsterdam met een onderzoek naar ‘situatieve arbeidsongeschiktheid’. In 2007 liep hij stage als juridisch medewerker bij Abeln. Het kantoor belastte hem nadien als parttimer met diverse uitzoekklussen.

Deze zomer maakte hij ook deel uit van de masterclass van het veel grotere Houthoff Buruma dat kantoor houdt in de ITO Toren aan de Zuidas van Amsterdam. Daarna ontstond een ludieke strijd om de gunsten van de jonge jurist die deze week zal worden beslist.

Peter de Waard

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden