Gesnotter boven de pasta

Had de KLM vroeger één hoofdfilm op haar lange vluchten, tegenwoordig heb je een hele dvdeotheek waaruit je kunt kiezen....

Marcus Huibers

Doekje dicht, aftiteling aan, en op naar de volgende film, zou je zeggen, maar ik moest me toch ineens janken! En ik houd niet eens van honden!

Het eerste tranen werd al snel onbedaarlijk snotteren, zodat mijn vrouw ongemakkelijk op haar stoel begon te schuiven, en steeds verder in haar boek kroop. Toen het snotteren in brullen was overgegaan, siste ze vanachter Saskia Noort dat iedereen zat te kijken, dat het een genante vertoning was, en of ik asjebliéft wilde kappen.

Maar ik was niet meer te houden, en het schijnt dat het een klein half uur heeft geduurd voordat ik weer enigszins was bedaard. Mooie film, wil ik maar zeggen.

Overigens bestond de maaltijd aan boord uit iets van kip, met iets van pasta, met iets van een sausje. Dat kunnen we thuis veel lekkerder, zoals deze lasagne met kalfsgehakt en basilicumroom.

Bak het gehakt, salie en kappertjes in een ruime plens olie, totdat het gehakt rul is. Voeg de bloem toe, de citroenschil en het citroensap. Kruid met zout en peper, en haal van het vuur. Fruit in een sauspan knoflook en sjalotten in olie, en schenk de wijn en de room erbij. Laat 15 minuten inkoken, en kruid met zout en peper.

Haal de basilicumblaadjes los, en doe ze in een mengbeker. Schenk het roommengsel erbij en zet er de staafmixer op. Snijd de lasagnevellen op maat van uw ovenschaal en kook ze 3 minuten in kokend water. Vet de ovenschaal in met olie.

Begin met een vel lasagne, daarna een laagje gehakt, daarna basilicumroom. Maak zo drie verdiepingen. Eindig met een vel lasagne, en bestrooi het geheel met de parmezaan. Bak de lasagne 15 minuten in een oven op 225 graden. Serveer het gerecht met een frisse salade.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden