Geschenk

Het interview met Hans Hoogervorst in de Volkskrant van zaterdag 7 mei kwam voor huisartsen als een geschenk uit de hemel....

Maarssen Bram Stegeman en huisarts

Wat huisartsen al wisten maar nu ook iedere Nederlander heeft kunnen lezen, is dat Hoogervorst uitsluitend geïnteresseerd is in macht, invloed en eigen gewin.

Ik heb deze minister ook nooit kunnen betrappen op enige inhoudelijke visie op gezondheidszorg. Zijn visie beperkt zich tot een economische, alleen is zijn scholing daarvoor niet toereikend en blijft steken in een niet te bediscussiëren geloof in marktwerking. Daarvan weten economisch geschoolden echter dat het in de zorgsector een heilloze optie is. Schokkend is de constatering dat er weinig politiek verweer is. Het is immers beschamend dat een man met dergelijke opvattingen een publieke functie van dit niveau mag bekleden.

De minachting voor het 'klootjesvolk' dat chronisch ziek, oud of gehandicapt is en zijn desinteresse voor de inhoud van zijn portefeuille moeten ruim voldoende zijn om afscheid van hem te nemen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden