Column

George trouwt, Leonardo is weer vrij

WiBra

Dat het universum in balans is, dat er nooit een yin is zonder een yang en dat alles uiteindelijk altijd weer goedkomt, werd gisteren toevallig aangetoond op nu.nl. Mocht u dat gemist hebben, dan recapituleer ik het nog wel even: Leonardo DiCaprio is weer vrijgezel. En dat nieuws, en dat is het belangrijkste deel, kwam precies 24 uur na het nieuws dat George Clooney, die eerst een weekend met familie en vrienden in Venetiaanse gondels had rondgedobberd, op maandag voor de wet is getrouwd.

Dus. Maandag: George Clooney getrouwd. Dinsdag: Leonardo DiCaprio weer vrijgezel.

Dat spreken ze onderling af, de grote mannelijke sekssymbolen. Daar hebben ze whatsappcontact over. 'Nu jij van de markt bent, zal ik mijn relatie verbreken, dan hebben de vrouwelijke fans nog wat hoop. Dan kunnen die vrouwen zich verbeelden dat ze iets met mij kunnen beginnen en dan kun jij je een paar jaar rustig richten op de beeldschone topadvocate met wie je nu getrouwd bent.'

Want zo goed zijn de sterren. Ze zijn niet alleen druk in de weer met hun stichtingen voor vrede en hun goede doelen tegen zwart goud, nee, ze denken ook aan het welzijn van hun fans.

Over yin en yang gesproken, George en Leonardo verbeelden ook heel mooi de twee manieren waarop je als mannelijk sekssymbool ouder kunt worden. George doet dat op de gedistingeerde wijze, de Italiaanse wijze, de wijze waartoe je denk ik ook wel contractueel verplicht bent als je het gezicht van Nespresso-koffie bent. Dus: met een beetje grijs aan de slapen, met altijd die geamuseerde blik, met een keurig afgetraind, maar niet opgepompt lichaam, met een huwelijk in het fijne Venetië en want hij blijft natuurlijk altijd een beetje een stoute jongen een goede vriend die zorgt dat er naar dat huwelijk vijftig dozen tequila worden meegenomen.

En Leonardo, die wordt ouder in de traditie van Marlon Brando. Dat betekent dat je begint als slanke jongeling met perfect gebeitelde jukbeenderen, maar dat je naarmate de tijd voorbijgaat en de hoofdrollen toch wel blijven komen de boel een beetje laat hangen en laat wapperen. Er ontstaat een onderkin, de haarlijn verplaatst zich naar achteren, de buik puilt naar voren en er verschijnen regelmatig foto's van je in de Britse roddelpers waarop je als een potentaat met een buik en een baard en veel te lang haar over de reling van een jacht in St. Tropez hangt.

Met een supermodel aan je zijde, dat wel.

Want dat is de overeenkomst tussen de oudere George en de oudere Leonardo: of ze nu gladgestreken blijven of langzaam veranderen in een dikzak met een sigaar, de supermodellen blijven komen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.