Update

Gentenaar dacht aan stoppen na 'aanval' fans

Doelman Dennis Gentenaar dacht er aan om per direct zijn loopbaan te beëindigen toen hij zaterdag na het duel met Roda JC werd bekogeld met blikjes bier.

Dennis Gentenaar. Beeld PRO SHOTS

'Ik dacht: misschien kan ik er maar beter meteen mee kappen. Want het moet allemaal wel leuk blijven. Ik heb ook mijn frustraties over dit seizoen en kan me de gevoelens van supporters echt wel voorstellen, maar dit gaat gewoon te ver', zei de keeper, die eerder deze week zijn afscheid aankondigde, zondag tegen Voetbal International.

Teleurgestelde fans gingen na de uitnederlaag tegen Roda JC (3-1) bij de terugkeer van de spelersbus in Nijmegen verhaal halen. Gentenaar werd daarbij bijna geraakt door een vol blikje bier. Ondanks het onbegrip over de actie van de fans, maakt hij het seizoen toch af. 'Ik ga door, die laatste maanden wil ik afmaken. Door één zo'n lamstraal laat ik me niet aan de kant zetten', aldus Gentenaar.

NEC-trainer Ron de Groot, die de zieke hoofdcoach Anton Janssen in Kerkrade verving, toonde enig begrip voor de onvrede bij de supporters. 'Ik kan het wel waarderen dat fans achter de club staan. Ik heb er ook begrip voor dat ze verhaal kwamen halen. Maar dat ze ook voorwerpen naar de spelersbus gooiden, keur ik niet goed', liet hij weten bij de NOS.

Volgens De Groot is niemand bang geweest. 'Voor zo ver ik weet zijn er geen spelers fysiek aangevallen. We hebben de boel laten afkoelen en zijn daarna naar buiten gegaan om met de supporters te praten.'

De leiding van NEC is geschrokken van de fysieke dreiging richting spelers, staf, medewerkers en stewards. 'Er is begrip voor de emoties die na de wedstrijd leefden onder de supporters', aldus algemeen directeur Bart van Ingen. 'Maar emoties mogen nooit aanleiding zijn tot verbale en fysieke bedreiging en geweld. Dat valt niet te tolereren en keuren wij dan ook af. NEC is een club die graag de dialoog aangaat, maar vraagt wel respect. Wij hebben daarom zaterdag twee nederlagen geleden. Desondanks hopen we op onvoorwaardelijke steun de komende zeven wedstrijden.'
De leiding van NEC is geschrokken van de fysieke dreiging richting spelers, staf, medewerkers en stewards. ,,Er is begrip voor de emoties die na de wedstrijd leefden onder de supporters'', aldus algemeen directeur Bart van Ingen. ,,Maar emoties mogen nooit aanleiding zijn tot verbale en fysieke bedreiging en geweld. Dat valt niet te tolereren en keuren wij dan ook af. NEC is een club die graag de dialoog aangaat, maar vraagt wel respect. Wij hebben daarom zaterdag twee nederlagen geleden. Desondanks hopen we op onvoorwaardelijke steun de komende zeven wedstrijden."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.