Generatie Y groter risico op burn-out dan oudere collega's

De generatie Y heeft vrij veel te maken met uitputting en overbelasting. Hierdoor is hun werkvermogen slechter dan dat van hun 10 jaar oudere collega's. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau SKB.

© Thinkstock

Uit het onderzoek van SKB naar werkvermogen van werknemers kwamen de 'jonge honden' niet als beste uit de bus. Deze groep geeft vooral aan zich vermoeid te voelen en heeft daardoor een verhoogd risico op een burn-out. Het totale percentage medewerkers met een verminderd werkvermogen is bij hen dan ook groter dan in de groep met 10 jaar oudere collega's.

Energie is volgens SKB de sleutel tot hoger werkvermogen en beter bedrijfsresultaat. De generatie Y maakt daar zeker deel van uit. Maar hoe kan het dat jonge werknemers zichzelf zo vermoeid voelen? Jan Prins, directeur van SKB geeft daar antwoord op: 'Uit het onderzoek is de exacte oorzaak van de vermoeidheid niet te herleiden en kunnen we alleen maar over speculeren. Wat wel van invloed kan zijn, is dat de generatie Y in grote mate te maken heeft met keuzestress.'

Hoe zorgen werkgevers ervoor dat werknemers weer energie krijgen?
'Bij jongere medewerkers blijken vooral afwisseling en inspirerend leiderschap bij te dragen aan meer energie. Als je het beste uit je mensen wilt halen, optimaliseer dan de factoren die energie geven en bewaak de herstelbehoefte zodat je medewerkers niet overbelast raken', aldus Prins.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.