Gemiddeld klopt de tandartsnota bij Van Loenen

De zorgverzekeraar Agis vordert ruim 850 euro terug van ondernemer Frans van Loenen omdat de tandartspraktijken die hij in Almere exploiteert vorig jaar te hoge rekeningen hebben ingediend....

Van onze verslaggeefster

In 2004 betaalde Van Loenen al bijna dertienhonderd euro terug aan Agis omdat de Almeerse tandartspraktijk De Boog voor dat bedrag in de fout was gegaan. De patiënten die voor die dertienhonderd euro waren benadeeld, hebben hun geld van Agis teruggekregen; de tandarts werd door Van Loenen ontslagen. Volgens de zorgverzekeraar is geen sprake van fraude: de 850 euro die bij de 52 door Agis onderzochte patiënten te veel in rekening was gebracht, maken nog geen 7 procent uit van alle rekeningen die de verzekeraar controleerde. Dat komt overeen met de landelijke gegevens, voorzover bekend.

De kwaliteit van de tandzorg in Van Loenens praktijken in Almere is van middelmatig niveau, constateert Agis op basis van onderzoek onder 52 patiënten. In totaal zijn tweeduizend Agis-verzekerden patiënt bij de vijf praktijken van Van Loenen. De patiënten klagen dat ze de merendeels buitenlandse tandartsen slecht kunnen verstaan. Ook ontbreekt een duidelijk behandelplan.

In oktober doet Agis opnieuw onderzoek, niet alleen bij Van Loenen, maar ook bij praktijken elders. Als de situatie niet verbetert, verbreekt Agis het contract met Van Loenen.

De zakenman nam eind 2003 via zijn bedrijf Medimatch de Almeerse praktijken over van het noodlijdende bedrijf Evadent. Kort daarop bracht hij de praktijken onder in vijf aparte stichtingen waarvan hij bestuurder is. Medimatch ging eind 2004 failliet.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden