Gemeente Meppel gaat zelf probleemschool besturen

De gemeente Meppel wordt verantwoordelijk voor het onderwijs op de asielzoekersschool Havelterberg. Na een jarenlange strijd over de miserabele kwaliteit van de lessen is de Christelijke Basisschool woensdag aan de gemeente overgedragen op aandrang van het ministerie van Onderwijs en de Onderwijsinspectie....

Van onze verslaggeefster

AMSTERDAM

Het schoolbestuur is volgens de inspectie niet in staat gebleken de kwaliteit van het onderwijs op de school te verbeteren. Daarom is de gemeente gevraagd het bestuur op zich te nemen.

De Christelijke Basisschool Havelterberg kampt allang met veel problemen. Weliswaar ontving het schoolbestuur een extra hoge vergoeding voor de speciale leerlingen, maar die werd, onder meer door grote problemen op het personele vlak, niet uitgegeven. Zelfs de simpelste leermiddelen ontbraken. Docenten namen zelf potloden en papier mee.

Verder vindt de inspectie de leraren niet deskundig genoeg om Nederlands te geven. De lestijd wordt niet effectief besteed, het lesaanbod is onvolledig en de leerlingenzorg minimaal.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden