Gelijke arbeid, gelijk loon

Verdien ik wel genoeg Functie: backoffice medewerker, 2.180 euro bruto (36 uur)

Beeld thinkstock

Dilemma

Het is niet dat hij jaloers is, maar het zit hem wel dwars. Nieks collega's verdienen allemaal meer. Sommigen zelfs ruim het dubbele, voor precies hetzelfde werk. De 26-jarige werkt sinds twee jaar als backoffice medewerker bij de gemeente. Dat doet hij via een uitzendbureau, telkens op tijdelijke contracten. Prima, het schijnt er bij te horen. En het werk is leuk: Niek organiseert teamuitjes en bijeenkomsten, handelt ingewikkelde telefoontjes af en ondersteunt managers op de afdeling.

Maar waar Niek iets meer dan 15 euro per uur verdient, krijgen zijn collega's 35 euro per uur. Goed, ze werken er een paar jaartjes langer, maar net als Niek hebben de meesten een contract via een uitzendbureau. Hoe kan het dat zijn collega's dan toch zoveel beter verdienen?

Advies

Gelijke arbeid, gelijk loon. Het is een basisprincipe, zegt Maarten Stigter van adviesbureau Berenschot. 'Dat geldt ook voor uitzendkrachten.' Via de zogenoemde inlenersbeloning is geregeld dat tijdelijke krachten in principe evenveel verdienen als collega's die in (vaste) dienst zijn.

Toch is het niet vreemd dat Nieks collega's meer verdienen. Ze werken er tenslotte al langer, dat telt. Bovendien kan het dat zij destijds slimmer onderhandeld hebben. Stigter: 'Het kan ook dat er met andere medewerkers individuele afspraken zijn gemaakt, bijvoorbeeld als iemand over specifieke expertise beschikt.'

Wat wel vreemd is, is dat Nieks collega's zóveel meer verdienen dan hij. 'Het salaris van een backoffice medewerker varieert tussen de 1.500 euro en 2.250 euro bruto per maand', zegt Jacco van den Berg van gelijknamige trainingsbureau. 'Jouw collega's, die dezelfde werkzaamheden als jij verrichten, verdienen meer dan vorstelijk. Maar klopt dat wel? Een salaris van circa 5.000 euro voor een backoffice medewerker is wel erg hoog.'

Toch nog maar eens checken, zegt ook Marten Jukem onderhandelaar uitzendkrachten bij CNV Dienstenbond. 'Ik zou eens navragen bij je collega's waar hun salaris op gebaseerd is. Je zou zelfs kunnen vragen of je een loonstrookje mag zien.' Het salaris dat Niek verdient, is overigens prima in orde. 'Die 15 euro per uur is marktconform.'

De vakbondsman kan het niet laten Niek nog een tip te geven. Misschien moet hij zich niet blindstaren op het salaris van collega's, maar eens kijken of hij iets kan doen aan al die tijdelijke contracten. 'Nu je ruim twee jaar naar tevredenheid bij de gemeente werkt, zou je met je leidinggevende in gesprek kunnen gaan of je in aanmerking komt voor een vaste baan.' Daarmee gaat zijn loon niet meteen omhoog, maar een vast inkomen is beter dan het risico op helemaal geen inkomen.

Het uitgebreide advies lezen of weten hoe het er met uw salaris voor staat?

intermediair.nl/verdienikwelgenoeg

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden