Geld voor kind met leerachterstand landt verkeerd

Het nieuwe potje voor scholieren met een leerachterstand blijkt geld uit te keren aan scholen die zulke kinderen niet hebben....

ANP

Het ministerie van Onderwijs erkent dat de regeling, die sinds 1 januari geldt, ‘grofmazig’ is. ‘Het geld is bedoeld voor scholen die het het hardst nodig hebben. Je ziet nu dat het in enkele gevallen anders uitpakt’, aldus een woordvoerster van het departement dinsdag.

In de oude regeling kregen scholen die les gaven aan kinderen van asielzoekers extra geld. Omdat het aantal asielzoekers al jaren daalt, slonk het potje tot 45 miljoen vorig jaar. Scholen in het voortgezet onderwijs waarvan een derde van de leerlingen uit een van de 305 achterstandswijken komt, kunnen nu rekenen op 800 euro per leerling. Het nieuwe ‘'leerplusarrangement’ omvat 75 miljoen euro.

Tweede Kamerlid Jan de Vries van het CDA heeft staatssecretaris Marja van Bijsterveldt inmiddels vragen gesteld over de nieuwe regeling. Hij wil weten of criteria voor de subsidie wel verfijnd genoeg zijn en vraagt om een snelle evaluatie over de werking van het potje.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden