Geld maakt Laudrup niet meer gelukkig

Brian Laudrup, Deens voetballer in dienst van de Engelse Premier League-club Chelsea, heeft heimwee. Brian Laudrup heeft zoveel heimwee, dat hij niet eens wilde instemmen met een voorstel van zijn club om voortaan als forens-speler door het leven te gaan: trainen in Denemarken, spelen in Engeland....

Laudrup kwam de afgelopen zomer op een vrije transfer van Glasgow Rangers voor drie jaar naar het vreemdelingenlegioen van Chelsea.

De jongste Laudrup werd de best betaalde voetballer in de Engelse Premier League, met een weeksalaris dat, inclusief tekengeld en premies, neerkwam op zeventigduizend pond, 235 duizend gulden. Maar, zei Laudrup deze week, zelfs toen was er al twijfel.

Laudrup vertrok als 19-jarige bij Brndby, voor een tocht die hem behalve in Italië, Schotland en Engeland, ook bij Bayern München in Duitsland deed belanden.

De heimwee na tien jaar buitenland laat zelfs miljoenen guldens verdampen, als een niet terzake doend detail. 'Wat heb je aan geld, als je als mens niet gelukkig bent? Telkens wanneer ik naar huis ging, wilde ik een tijdje langer blijven. Thuis zijn mijn vrienden en familie.'

Chelsea trachtte Laudrup wekenlang op andere gedachten te brengen, maar tevergeefs.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden