Geesink en NOC praten ruzie uit

Voorzitter Hans Blankert van NOCNSF zal het IOC-lid Anton Geesink meer betrekken bij sportpolitieke vraagstukken. Dat is de uitkomst van een gesprek dat het tweetal gistermiddag in Hoevelaken voerde....

Van onze verslaggever

De verhoudingen tussen NOCNSF en Geesink waren lange tijd slecht. NOCNSF zag in de voormalige topjudoka 'een notoire dwarsligger die alleen maar oog had voor zijn eigen belang', terwijl Geesink meende dat de sportkoepel hem niet respecteerde en erop uit was zijn positie in het IOC te beschadigen. In een openhartig gesprek hebben Blankert en Geesink afgesproken elkaar geregeld te zullen treffen om zich te oriënteren op sportontwikkelingen.

NOCNSF zal Geesinks positie in het bestuur blijven respecteren, maar hij zal ook in de toekomst geen eigen portefeuille behartigen. Ook wordt hij geen toezichthouder van het IOC, een rol die de zwaargewicht zichzelf geregeld heeft toegeëigend. We blijft hij de olympische belangen in Nederland behartigen vanuit het IOC-mandaat. Blankert zal Geesink daar regelmatig op aanspreken. Volgens Rijpstra schreven Blankert en Geesink de problemen toe aan mis-communicatie. De afspraken zijn vastgelegd in een convenant.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden