Geen uitstel aftrap campagne OV-chipkaart

DEN HAAG (ANP) - Verkeersminister Karla Peijs geeft op 1 februari gewoon de aftrap voor een landelijke campagne voor de komst van de OV-chipkaart. Zij slaat een oproep van de Tweede Kamer in de wind om die campagne uit te stellen.

De invoering van de kaart is ook qua voorlichting een grote operatie ,,waarmee niet vroeg genoeg kan worden begonnen'', meldde zij donderdag de Kamer.

De chipkaart moet vanaf 1 januari 2009 in heel Nederland de strippenkaart definitief vervangen als betaalmiddel in trein, tram, bus en metro. Reizigersvereniging Rover luidde dinsdag de noodklok. Er zou van alles rond de kaart misgaan in de aanloopperiode. Minister Peijs zou daarom de regie over het project ter hand moeten nemen.

Bezorgd

Kamerleden toonden zich daarop bezorgd. Onder aanvoering van de ChristenUnie wilden zij gepland overleg met de minister op haar verzoek wel uitstellen tot na overleg met regionale bestuurders en vervoerders eind deze maand. Maar dan zou zij wel de lancering van de campagne moeten opschorten.

De minister weigert dat dus, ook omdat in het land, waaronder Rotterdam en Amsterdam, ongeveer 300.000 reizigers de kaart in gebruik hebben bij wijze van proef. Ook voor hen is de campagne ,,hoogst zinvol'', schrijft ze.

Bovendien zou uitstel centen kosten. Er is volgens de minister al mediaruimte, zoals Postbus51, ingekocht. Annulering kost geld. Tenslotte kan bij uitstel de campagne pas over bija zes maanden alsnog worden gestart.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden