Geen spoor van dader moordzaak Sévèke

In de zoektocht naar de moordenaar van de linkse activist Louis Sévèke heeft de politie uitgebreid onderzoek gedaan naar de vastgoedwereld in Nijmegen en omgeving....

Van onze verslaggever

Volgens de met de moordzaak belaste officier Van Veen en hoofdofficier van het parket Arnhem Van Tooren is dit een van de ongeveer twintig ‘motiefscenario’s’ waarmee het onderzoeksteam het afgelopen jaar heeft gewerkt.

Ze willen niet ingaan op de vraag of er hooglopende spanningen waren tussen Sévèke en de vastgoedbranche die deze zoektocht rechtvaardigen.

Ook twee andere veelgenoemde scenario’s – de dader zou uit extreemrechtse kring komen of te maken hebben met de wereld van politie- en veiligheidsdiensten – hebben nog niet tot de arrestatie van een verdachte geleid.

Op dinsdag 15 november is het een jaar geleden dat Sévèke op straat door twee schoten om het leven kwam. De politie heeft inmiddels het Bamboe-team teruggebracht tot achttien rechercheurs.

Sinds vorig jaar zijn bijna 55.000 politie-uren aan de moordzaak besteed, werden rechtshulpverzoeken ingediend in Engeland, Duitsland, België en Dubai, werden vijfhonderd getuigen gehoord en duizenden e-mails van Sévèke onderzocht. Justitie ontkent dat het onderzoek naar de moordenaar is vastgelopen.

Politie en justitie hebben het vastgoedscenario inmiddels geparkeerd, zoals officier Van Veen het noemt. ‘We zijn inmiddels minder intensief met dit scenario bezig. We hebben hierover veel uitgezocht. Nieuwe informatie kan het scenario ‘omhoog tillen’ in de prioriteitenstelling

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden