'Geen renovaties meer in bewoonde flat'

Woningcorporatie Mitros mag in het vervolg niet meer ingrijpend renoveren in woningen die nog in bewoonde staat verkeren. Het college van B en W van Utrecht gaat daarover met de corporatie praten.

De Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen Beeld ANP
De Utrechtse burgemeester Aleid WolfsenBeeld ANP

Dat heeft het college woensdag laten weten in een brief aan de raad, een dag voordat de gemeenteraad de asbestaffaire in Kanaleneiland gaat bespreken. Een door de gemeente ingestelde onderzoekscommissie uitte begin deze maand scherpe kritiek op de gang van zaken rond de renovatie, de evacuatie en het vervolg daarvan.

Onder meer bleek dat de flatbewoners wekenlang zonder douche, wc en keuken zaten wegens de renovatie. Mitros vond dat ze daarvoor maar bij de buren moesten aanbellen. Onder andere D66 sprak daar schande van en het college is het met de fractie eens, zo blijkt.

Het ziet er niet naar uit dat het Utrechtse stadsbestuur in ernstige problemen komt tijdens de raadsvergadering donderdagavond. Er is al in alle toonaarden excuus gemaakt voor de dingen die fout zijn gelopen. Ook zijn al veel door de commissie geadviseerde acties in gang gezet. Het college schreef een brief aan het kabinet dat er meer werk gemaakt moet worden van toezicht op de asbestbranche.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden