Geen ontslagen bij sluiting Multi Terminal Waalhaven

De directie van Multi Terminals Waalhaven heeft woensdag met de vakbonden overeenstemming bereikt over de sluiting van het Rotterdamse overslagbedrijf....

ANP

ANP

ROTTERDAM

Van de werknemers van MTW zullen 60 man in dienst treden bij het overslagbedrijf Seaport, evenals Multi Terminals een dochter van het Pakhoed-concern. Ongeveer 20 MTW'ers krijgen een baan in andere Pakhoedbedrijven. Een evengroot aantal zal overgaan naar andere havenbedrijven die zijn aangesloten bij de SVZ, de vereniging van Rotterdamnse havenwerkgevers.

53 werknemers krijgen de gelegenheid gebruik te maken van een vervroegde ouderenregeling. Dat betekent dat werknemers met de geboortejaren 1940 tot en met 1943 op basis van 80 procent van het laatstverdiende salaris kunnen uittreden. Ten slotte is er ook nog een vertrekpremie voor degenen die vrijwillig vertrekken. Wie voor 15 juni uit zichzelf weggaat krijgt 150 duizend gulden mee.

De sluiting van MTW moet dit jaar worden afgerond. De directie van MTW besloot een maand geleden het bedrijf te sluiten, omdat ze geen perspectief meer zag. Een poging MTW te laten opgaan in een nieuwe organisatie met de overslagbedrijven Hanno en Nederlands Transport Bureau mislukte. De ondernemingsraad eiste dat Pakhoed ook in de nieuwe constructie eigenaar van MTW zou blijven, en dat wilden de beoogde fusiepartners niet.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden