Gedupeerde beleggers Content gecompenseerd

Het Openbaar Ministerie en de Vereniging voor Effectenbezitters (VEB) hebben een unieke schikking getroffen met Content Beheer. Deze uitzendonderneming biedt een schadevergoeding aan aan alle beleggers die op 24, 25 of 26 maart vorig jaar aandelen Content hebben verkocht....

Van onze verslaggever

In die drie dagen kocht het bedrijf op de beurs zelf 120 duizend eigen aandelen in. Op dat moment wist de bedrijfstop dat het Belgische Creyf's twee dagen later, op maandag 29 maart, een openbaar bod zou doen op alle aandelen Content. Als gevolg daarvan steeg de koers van Content die maandag 11,20 euro.

Content, dat nu eigendom is van Creyf's, zal 3 miljoen gulden terugbetalen aan de beleggers. Gedupeerden kunnen zich melden bij de Vereniging van Effectenbezitters.

VEB-directeur P.P. de Vries is opgetogen. 'Het is de eerste keer bij een voorkenniszaak dat in het strafrechtelijke proces niet alleen wordt gekeken naar de overtreders, maar ook naar de gedupeerden. Normaal gesproken gaat zo'n terugbetaling naar de staatskas.'

Naast de 3 miljoen voor beleggers betaalt Content een boete van 250 duizend gulden.

Op de drie dagen in maart zijn 269 duizend aandelen verhandeld. In eerste instantie kunnen gedupeerden rekenen op een tegemoetkoming van 11 gulden per aandeel.

Resteert na 1 januari volgend jaar nog geld, omdat niet iedereen zich heeft gemeld, dan kunnen de slachtoffers die zich wél hebben gemeld, een extra uitkering krijgen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden