GEACHTE REDACTIE

Het is een schok te ervaren dat de politiek leider van de VVD over een verziekt normbesef beschikt. De eerste de beste beginnende medewerker van een publieke instelling of politieke partij, de meest onervaren ambtenaar, begrijpt dat een dergelijke belangenverstrengeling ondenkbaar is en tot integriteitsverlies leidt....

Normbesef

Als Bolkestein meent in zijn positie dat wél te kunnen doen, dan vindt hij kennelijk dat hij zélf boven recht en wet staat.

WASSENAAR

M. J. van Heekeren van Kell

Commissariaat

Zijn er in het parlement ook volksvertegenwoordigers die het niet wenselijk vinden dat Kamerleden er lucratieve commissariaten op na houden? Als die zich bekend maken, dan weet ik eindeljk op wie ik moet stemmen.

APELDOORNWim Adriaansens

Samenleving

Ik verbaas me over het argument waarmee parlementariërs verdedigen dat Kamerleden commissariaten mogen bekleden: 'Kamerleden moeten ook contact houden met de samenleving.'

Een groot aantal Kamerleden denkt kenneljk dat we in een economie leven in plaats van een samenleving. Als parlementariërs met beide benen in de samenleving willen staan, dan moeten ze vrijwilligerswerk gaan doen in een asielzoekerscentrum, bejaardentehuis, ziekenhuis of kinderopvangtehuis!

AMSTERDAM Gerben Roest

De Graafschap

Maandag 16 september: ik zoek de kop 'De Graafschap maakt PSV in'. Maandag 23 september: ik zoek de kop 'Bewondering voor de Graafschap en z'n goed koppende Redeker'. Het staat er niet! Ook in de verslagen van de wedstrijden de Graafschap-PSV en Ajax-PSV weinig aandacht voor de Graafschap.

De Volkskrant wordt ook in de Achterhoek gelezen! Dat PSV in therapie moet en dat Ajax gehoond wordt, zal mij een zorg zijn.

Ik wil gewoon lezen dat de Graafschap goed voetbalt.

DOETICHEMM. Moll-Klosse

Vuilniszak

Als deelnemer aan de Dam-tot-Damloop was het verslag van Rolf Bos (de Volkskrant, 23 september) voor mij zeer herkenbaar. Ook ik droeg voor de start een vuilniszak als geïmproviseerde regenjas. Maar die behoorde niet tot de 'weggeworpen vuilniszakken-met-twee-gaten'. Om meer bewegingsvrijheid te creëren had ik er van tevoren drie gaten in geknipt: twee voor de armen en een voor het hoofd. Vuilniszakken met twee gaten heb ik niet gezien.

HUIZENAart Beekman

Arena

Toen de Amsterdam Arena ontwikkeld werd, speelde Ajax een soort buitenaards voetbal dat een buitenaards stadion rechtvaardigde. Maar sinds de Arena klaar is, is het gedaan met het wonder van Ajax.

Het gevolg is, dat heel voetballend Nederland profiteert van de Amsterdamse investeringen. De ploeg die naar de Arena gaat, staat op bijzondere wijze in de belangstelling. Spelers en sponsors profiteren van het hipste stadion van Nederland.

DIEMENDolf Weverink

Zon en maan

Wij zijn kinderen van de Jenapleinschool. Wij waren aan het rekenen en we hadden een stukje uit de Volkskrant gehaald. Van dinsdag 17 september en woensdag 18 september: zon en maan bij het weerbericht. Beide dagen zijn hetzelfde en dat klopt niet. Want dan heeft de wereld en de maan een dag stilgestaan. Dat is een fout.

ZWOLLEJenapleinschool

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden