GEACHTE REDACTIE

Met enige verbazing heb ik de reactie van Turkish Delight-comédienne Nilgun Yerli gelezen op de arrestatie van PKK leider Öcalan (de Voorkant, 18 februari)....

Terreur

Ook maakt ze zich zo ontzettend druk over de duizenden doden die de PKK heeft gemaakt, ze heeft blijkbaar te weinig gelezen, anders had ze wel geweten dat de Turkse regering niet alleen Koerden vervolgde, maar in 1915 ook anderhalf à twee miljoen Armeniërs heeft vermoord. En dan hebben we het niet over alle Koerden die ze vermoord hebben in gevangenissen en met militaire acties.

LEUSDEN Henk Koelewijn

Vechten

'Papa, wat doen die mannen?', vroeg Kees (6) bij het zien van de foto van de gevangen genomen Öcalan op de voorpagina (de Volkskrant, 17 februari). Ik probeerde hem zo goed en zo kwaad als het ging de achtergronden van de foto uit te leggen, waarop hij zei: 'Maar dat helpt toch niet, want dan worden die Koerden nog bozer en dan gaan ze weer vechten om hun baas te bevrijden'

AMSTERDAM Jaap Lampe

Busbaan

De levensmiddelenhandel wil gebruik gaan maken van de busbanen vanwege verkeersdrukte en files. Op 1 februari werd door 'Super de Boer' het distributiecentrum in Doetinchem gesloten. Vanuit Doetinchem werden 160 supermarkten bevoorraad in een straal van 65 kilometer. Nu worden deze supermarkten van levensmiddelen voorzien vanuit Drachten (50), Blokker in Noord-Holland (60), Den Bosch (25) en Waddinxveen (25).

Wie veroorzaakt eigenlijk de files en extra kosten?

DOETINCHEM T.van Otten

Melk

'De anti-zuivellobby in de VS stelt één glas halfvolle melk gelijk aan twee speklapjes' (de Voorkant, 18 februari). Waarom staat u zulke onzin in de krant? Halfvolle melk bevat 1,5 procent vet! Een speklapje misschien wel 50 procent. En waarom altijd Amerikaanse onderzoeken aangehaald! Ook in Zweden, Duitsland en Frankrijk wordt melk onderzocht.

CASTRICUM Cees Rühland

Stembus

De commissaris van de koningin in Drenthe, Relus ter Beek, vraagt in een brief de jongste lichting stemgerechtigden op 3 maart toch vooral naar de stembus te gaan. Want als eenling ben je een roepende in de woestijn en gaat je stem en daarmee je invloed verloren.

Zo langzamerhand heeft de geschiedenis zonneklaar bewezen dat vernieuwingen niet te verwachten zijn van de gevestigde orde, omdat deze hoofdzakelijk bezig is met het handhaven van de status-quo. Echte vernieuwingen zijn veelal het gevolg van oorspronkelijke, creatieve ideeën van eenlingen. Alleen is het een kwestie van tijd voordat hun ideeën gemeengoed worden, als gevolg van de wet van de traagheid van de massa. Vandaar dat veel nieuwe ideeën, zelfs die welke we nu als vanzelfsprekend aanvaarden, in de tijd van hun ontstaan door de goegemeente verworpen werden als klinkklare onzin.

Ook al zou de gehele jongste lichting stemgerechtigden gehoor geven aan de oproep van Ter Beek, dan nog is het ondenkbaar dat dat enige invloed zal hebben op de oplossing van de problemen en op de doorbreking van de (gezags)crisis. Daarvoor zullen we op zoek moeten naar eenlingen die met gewaagde ideeën. Onder de niet-stemmers zullen er zeker enkelen rondschuiven.

ZWOLLE Wouter ter Heide

Kip

Vlak na het berichtje in de rubriek 'Persoonlijk' dat het paard van Ankie van Grunsven (de Volkskrant, 15 februari) was overleden aan een hartinfarct stierf de lievelingskip van mijn dochter Pieternel. Doodsoorzaak: waarschijnlijk ouderdom en de strenge kou van die nacht. Ik weet zeker dat ze het prettig zou vinden als in een van de volgende rubriekjes melding maakt van dit heengaan. Gaarne alleen de naam van de kip - Kotkot - in dikgedrukte letters, anders zou het maar schrikken zijn voor iedereen die denkt dat het om de persoon gaat!

DEURNE N. van den Bos

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden