Geachte redactie

Marijke Arendsen Hein Marian van Agt, Frans Peeters,

Kroning

Van mijn vader, hoogleraar staatsrecht, heb ik geleerd dat koningen in Nederland niet worden gekroond, maar worden ingehuldigd. Die kroon is er wel bij, maar die blijft netjes op een kussentje liggen.

Flip van den Bergh, Audeloncourt

Koningschap

Een van de gesprekstechnieken die je als beginnend psycholoog leert is om te vragen naar het worstcasescenario in geval de cliënt ergens tegenop ziet, bang is voor mogelijke beren op de weg of andersoortige angsten ervaart.

Voor de drukbezette leden der Staten-Generaal, die veel tijd besteden aan het spreken over en bedenken van veranderingen ten aanzien van het koningshuis, zou deze vraag relevant kunnen zijn.

Wat is eigenlijk het allerergste dat zou kunnen gebeuren als het koningschap blijft zoals het nu is? Een situatie waar een groot deel van het Nederlandse volk zeer tevreden mee blijkt te zijn.

Marijke Arendsen Hein, Amsterdam, psycholoog.

Openhartig

Veel, heel veel respect voor Imke Gilsing, die het aandurfde om openlijk met foto het hartverscheurende verhaal van haar onbehandelde psychose te laten optekenen (Uitgelicht, 12 oktober). Wat een dappere vrouw.

Ik hoop dat haar openhartigheid niet voor niets is geweest en dat haar verhaal behandelaars de ogen opent. Ook hoop ik dat mensen door haar verhaal inzien dat een psychose iedereen kan overkomen: gewone mensen zoals Imke, jij en ik. 'Tijdelijk gestoord' mag niet tot stigmatisering voor het leven leiden.

Marian van Agt, Eindhoven

Kwakzalvers

Wordt het geen tijd om eindelijk eens een Vereniging tegen de Vereniging tegen kwakzalverij op te richten (O&D, 12 oktober)? Wie gaat dat doen?

Frans Peeters, Egmond aan den Hoef

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden