Geachte redactie

Ik vermoed dat de ‘Grote, nog nooit vertoonde honderd dagen durende, als wij het niet weten, weet u het wel show’ van het kabinet niet voldoende is om het gebrek aan daadkracht te camoufleren....

J. BrouwerZeewoldeA. van VoorthuizenUtrechtPaul SteijnenUtrechtSonja Paauw en Haarlem

Adoptie
Minister Hirsch Ballin van Justitie legt nieuwe adoptiewetgeving voor homoseksuelen stil door er eerst een commissie op te laten studeren (Binnenland, 21 mei).

Adoptie
Wij, twee vrouwen, hebben net een kindje uit de Verenigde Staten geadopteerd. Een hele lange, discriminerende procedure. Eerst adopteert een van de twee het kindje volgens Amerikaans recht, vervolgens adopteert diegene het kindje volgens Nederlands recht, waarna de partner het kindje opnieuw moet adopteren om uiteindelijk gezamenlijk ouderlijk gezag te krijgen.

Adoptie
Het is de enige manier waarop homo’s en lesbo’s een kind uit het buitenland kunnen adopteren. Even dubieus is het standpunt over de leeftijd. Op dit moment mag er niet meer dan veertig jaar tussen de ouder en het adoptiekind zitten. Te pas en te onpas wordt ‘het belang van het kind’ gebruikt. Als dat echt zo zou zijn, dan zou Hirsch Ballin ook een leeftijdsgrens voor heteroparen moeten invoeren.

Adoptie
Wij hadden graag een tweede kindje geadopteerd. Maar door Hirsch Ballin en Rouvoet is dat niet mogelijk.

Preventie
Het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) wil dat verzekeraars gezondheidspreventie vergoeden (Voorpagina, 19 mei). Na brandpreventie, alcoholpreventie en inbraakpreventie moeten we nu ook aan de ‘gezondheidspreventie’. Gezondheidspreventie beschermt je tegen, of voorkomt gezondheid. Op de lange termijn ga je er dood van.

Brand
Het feit dat de Schipholbrand in de cel van de dader is ontstaan, wijst erop dat het geen opzet is geweest (Binnenland, 22 mei). Iemand die met opzet in eigen cel brandsticht, moet wel heel stom zijn. Tenzij de brandstichter zelfmoord wilde plegen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden