GEACHTE REDACTIE

In deze verkiezingstijd proberen alle partijen zich in hun campagne optimaal te profileren. Elke partij benadrukt telkens weer in de media dat het 'om de inhoud' moet gaan....

Oppervlakkig

Het beginselprogramma van de SP (Handvest 2000) pleit voor nationalisatie van grote bedrijven, een verbod op particulier huizenbezit en een volkomen genivelleerde inkomensverdeling ('het hoogste inkomen mag niet méér bedragen dan drie maal het laagste'). Begrijpelijk dus dat de SP zich profileert met goedkope one-liners en constant bezig is de rest van politiek Nederland te veroordelen tot verschrikkelijke, extreem-kapitalistische 'neo-liberalen'. Maar wat is eigenlijk erger: neo-liberaal of neo-communistisch?

NIJMEGENSandor Loeffen

Erger

Ik weet niet wat erger is: op Kok stemmen en de PvdA erbij cadeau krijgen of VVD stemmen en Bolkestein erbij cadeau krijgen.

SCHIERMONNIKOOG

Eric Augusteijn

Eigenaardig

Een PvdA-politicus kan zich in de vreemdste bochten wringen. Volgens Rick van der Ploeg is GroenLinks een goede bondgenoot in de strijd tegen de 'rechtse prietpraat van de VVD op het terrein van inkomensverdeling, milieu, asielzoekers en Europa'. Nog niet zo lang geleden was Van der Ploeg te gast op een politiek café van de VVD Amsterdam, waar een redelijke consensus was te bemerken tussen zijn denkbeelden en die van de VVD. Verder is het onbegrijpelijk dat Van der Ploeg de standpunten van de VVD afdoet als 'rechtse prietpraat'. Zeker na de ruk naar links van de, door sociaal-liberalen gedomineerde, VVD is deze uitspraak niets meer dan het electoraal uitvergroten van de minieme verschillen tussen beide partijen. Een eigenaardige man, die Rick van der Ploeg.

AMSTERDAM A.M. de Wolf

Eieren

'Jantje kon de als appels zo grote pruimen plukken. . .', parafraseert Frits Bolkestein, beschermer van Nederlands cultuurgoed. Blijkbaar weet hij niet dat deze pruimen als eieren zo groot waren.

AMSTERDAM P. van der Lans

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden