GEACHTE REDACTIE

In een artikel over schouwburgen in Nederland (Vervolg, 19 oktober) stond dat het er in Sliedrecht niet werkbaarder op werd toen het GPV en de RPF na de laatste verkiezingen in het college kwamen....

Schouwburg

Dit is onjuist. De RPF is via een lijstverbinding reeds sinds 1982 in het college vertegenwoordigd en het GPV sinds 1990.

Het stoort mij, want er wordt mee gesuggereerd wordt dat wij een stelletjes cultuurbarbaren zijn. Mijn persoonlijke opvatting over theater is velen malen genuanceerder dan Staal (of de schrijver van het artikel?) suggereert. Theater is een medium net als tv waarmee op nuttige wijze informatie of amusement kan worden overgedragen of gebracht.

Mijn bezwaar tegen veel van het huidige theater is dat er soms op subtiele, maar vaak ook op heel shockerende wijze aan waarden en normen wordt gemorreld die door ons christenen gekoesterd worden.

De twijfels over het voortbestaan van het Sliedrechtse Theater was overigens een algemeen gevoelen van de Sliedrechtse gemeenteraad. Niemand was en is bereid om tegen elke prijs dit theater in stand te houden. En dat het ook een kwestie van geld is, blijkt wel uit het feit dat de schuldeisers vermoedelijk slechts voor 20 procent kunnen worden voldaan!

SLIEDRECHTR.J. Kitsz

Knappe koppen

'Knappe directie levert reclamebureau meer op.' Aardige, warme en intelligente dame op de foto.

Promoveert dat nou sneller?

AMSTERDAMJ.A. Bosch

Kouwe drukte

Hans Laroes van het NOS Journaal stelt zich als zelfgekwalificeerde 'serieuze' journalist tegenover SBS6 nogal arrogant op door Hart van Nederland een 'huis-aan-huisblad' te noemen. Volgens hem nemen alleen de 'echte' informatiebrengers zoals het Journaal, 2 Vandaag, Nova en Netwerk de kijker serieus.

Zonder over kwaliteit te willen discussiëren mag gesteld worden dat het Hart van Nederland in ieder geval wel z'n niche gevonden heeft door nationaal nieuws, met een verbondenheid met de kijker, aan te bieden naast de kouwe, vaak politieke, drukte van 1, 2 en 3.

Bij SBS6 weten ze tenminste wat ze willen. Dit in schril contrast met de kussengevechten tussen de publieken om de beste uitzend- en bestuursplekjes en met het Journaal van Hans Laroes dat dwalende is door NOVA'tje te spelen met achtergrondreportages van 7 minuten in een journaal van 15 en de redactie besluit dat de benoeming van hun nieuwe hoofdredacteur van dusdanig Nationaal Belang is door het in het 8 uur Journaal op te nemen.

HUIZENR. Nieweg

Glas

Er zouden heel wat minder lekke fietsbanden zijn als de fietspaden net zo snel werden schoongeveegd als de autowegen. Er ligt veel glas op de fietspaden en dat vaak wekenlang.

UTRECHTJoke van der Ham

Melden

Onder de kop 'Kindermishandeling heeft geen prioriteit bij artsen en overheid' wordt in de Volkskrant (23 oktober) aandacht besteed aan de beperkte meldingsbereidheid van artsen.

Ten onrechte wordt gesteld dat de naam van melders aan de ouders bekend wordt gemaakt. Bijna iedereen - zoals buurvrouwen, familieleden, leerkrachten, huisartsen, specialisten, wijkverpleegkundigen - die een vermoeden heeft van kindermishandeling, kan dat melden bij een Bureau VertrouwensArts (BVA) of een Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) zónder dat zijn of haar naam aan het betreffende gezin bekend wordt gemaakt. Tenzij de melder zelf daar geen bezwaar tegen heeft natuurlijk.

Alleen professionele hulpverleners die al hulpverlening bieden aan het gezin en werkzaam zijn in een gebied waar een van de AMK's gevestigd zijn (Amsterdam, Assen en Leeuwarden), worden geacht aan het gezin te vertellen dat zij hun zorgen bij het meldpunt hebben neergelegd.

UTRECHT

Monique ter Berg

NIZW/Landelijk Steunpunt Melden voor Kindermishandeling

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden