GEACHTE REDACTIE

Maandag 29 juni sla je de Volkskrant op en lees je onder andere de recensie over het Holland Festival...

Balkonscène

Tot zover niets bijzonders, zij het dat jij in dit geval gebombardeerd wordt tot een van de 'acteurs van de balkonscène.' Was het maar zo!

Het blauwe oog en de bloeduitstortingen op je hoofd doen je pijnlijk beseffen dat je ook nog eens tot een 'typisch Hollands acteur' gedegradeerd of gepromoveerd bent (kies maar uit).

Het verhaal zoals het werkelijk was:

Je wordt met je vrouw door vrienden uitgenodigd voor een avondje Holland Festival en in je provinciale naïviteit ga je er vanuit dat het kopen van een kaartje voor een van de betere (en duurdere) plaatsen in de schouwburg, ook daadwerkelijk recht geeft op die plaats.

Nou, vergeet het maar. De plaatsen waren bezet en vriendelijk vragen, óók van het schouwburg-personeel, kon de bezetters die geen kaartje konden of wilden tonen, er niet toe bewegen de plaatsen te verlaten.

Nee, je kunt over de balustrade worden gekieperd, zoals tegenpartij zei. Je denkt: zo'n vaart zal het niet lopen en je houdt vast aan je recht. Niets echter vermag hen te bewegen de plaatsen te verlaten.

Eén onvriendelijke opmerking jouwerzijds en een zwaai met je jas in de richting van de vrouwelijke helft der tegenpartij heeft een pak slaag tot gevolg en applaus van het publiek! Je bent daarna te beduusd om iets terug te doen en druipt af. Je roept er geen politie bij om de zaak niet verder te laten escaleren. Even neem je je voor volgend jaar een knokploeg mee te nemen en geen kaartjes te kopen.

Wellicht komen we, mijn tegenstander en ik, nog in aanmerking voor een vergoeding voor de 'acteerprestatie'.

UDEN J. Kuypers

Onwijs leuk

Soms moeten zulke dingen wel eens gezegd worden: Rebecca Maart schrijft gewoon onwijs leuke stukjes. Voor iedereen die leraar is en - dus - ook leerling is geweest, zijn ze bijzonder herkenbaar. Haar typering van de sfeer verraadt een talent. Ik zal haar maandagochtendstukjes missen.

Ooit schreef zij een stukje waarin ze blijk gaf niet zeker te weten wat ze na de middelbare school wilde gaan doen. Volgens mij moet ze doorgaan met schrijven. Rebecca, het was leuk!!

AMSTERDAM Hugo Bakker

Holland

De heer Zweekhorst (de Volkskrant, 30 juni) heeft natuurlijk gelijk. Velen gebruiken het woord Holland, waar het Nederland moet zijn. Touringcars, vrachtwagens, exportproducten, overal staat Holland op. Als we nou zelf eens beginnen met Holland te vervangen door Nederland, dan zijn we al een stuk verder.

DUIVENDRECHT T. Stalpert

Feyenoord

Jammer dat Hans Horsten in een prima stuk over de voormalige Rotterdamse raadsfractie van CP'86 (de Volkskrant, 1 juli) een fout maakt. De voetbalclub heet Feyenoord, het stadion en de deelgemeente Feijenoord.

Verder vind ik het een al te boude bewering door te stellen dat de niet-proteststemmers op CP'86 in Rotterdam gabbers en fanatieke Feyenoord-aanhangers waren. Toch gek dat extreem-rechts geen politieke rol meer speelt in Nederland met al die honderdduizenden liefhebbers van gabberhouse en Feyenoord.

Overigens ben ik al jaren supporter van Feyenoord en stem ik altijd links van het midden.

TILBURG Robert Paling

Vluggerdje

Zou Dries van Agt (de Volkskrant, 30 juni) echt hebben gedicht '. . .Veeleer een vluggerdje voor twee heren. . .'. Foei Volkskrant. Ik zou zeggen in het vervolg: Bezind eer ge begind! Moelijk he, die spelling.

DRIEHUIS Iskandar Sitompul

Verrastte

Ik ben al lang blij dat het tennis op Wimbledon bij al dat WK geweld nog aandacht krijgt in uw krant, maar het lijkt er wel op dat de spelling van uw sportrubriek daar onder moet lijden.

Zo sprak Wybren de Boer in zijn verslag in de Volkskrant van dinsdag (30 juni) van de partij van Krajicek tegen Kiefer van 'een uitgebreidener slagen-arsenaal' en citeerde hij de Kraai als volgt: '. . .toen verrastte ik iedereen'. Jammer.

DEN HAAG Rob Ester

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden