GEACHTE REDACTIE

Ik hoop voor Marije Fransen dat ze het echt niet wist, maar het woord 'noos' bestaat al ongeveer twintig jaar (Dag in Dag uit, 31 maart)....

Noos

ZOETERMEER P. Schuurmann

Urk

Ik wil het niet horen: 'gesloten gemeenschap' of 'typisch Urker eilandcultuur' of 'christelijke gekte'. Je zal maar Turk te Urk zijn. Zelfs de term 'discriminatie' is nog te veel eer voor het puberale tuig, dat met tientallen tegelijk zich te buiten gaat aan gestoord groepsgedrag. Bezopen stenengooierij, ofwel het zinlooste geweld jegens één simpele shoarmatent.

Moge de verveelde Urker jeugd, die zondags illegaal zuipt en snuift in garages die als clandestiene kroegen fungeren, verketterd worden vanaf de kansel. Want, zielige sufferds, met z'n tientallen tegen twee allochtonen is toch zeker te simpel voor woorden? Opdat vette taakstraffen de ergste raddraaiers tot inkeer moge brengen.

UTRECHT Henk van Diepen

Voeren

Boven het artikel over verpleeghuis de Poort (de Voorkant, 27 maart) staat de kop 'Wassen, plassen, voeren'. Ik werk zelf als fysiotherapeut in verpleeghuis de Poort. Wij doen ons uiterste best om onze bewoners een menswaardig bestaan te geven en daar past het woord 'voeren' naar mijn mening absoluut niet bij. Voeren doe je in een dierentuin, mensen help je met eten.

HOOFDDORP Ruud Florisson

Spice Girls

Mijn dochters bezochten op zondag 29 maart het concert van de Spice Girls in het Gelredome. Via de zogeheten 'kiss & ride route' kon ik mijn dochters voor de deur van het Gelredome afzetten en weer ophalen. Een verrassend nieuwe service met een perfect geregelde organisatie. Het aan- en afrijden, mede door de inzet van een groot aantal stewards, bijzonder snel. Een voorbeeld voor de organisatie van veel andere evenementen, zeker als daar veel jeugdige bezoekers bij betrokken zijn.

SOEST Jan Poortman

Influistering

Het Centraal Planbureau rekent alle verkiezingsprogramma's door op hun veronderstelde effecten. Voor het voorspellen van die effecten worden allerhande aannames gemaakt, de toekomst ligt immers niet vast. In geen enkele beschouwing lees ik ook maar een enkele relativering van die berekeningen. Zowel de politieke partijen zelf als de Volkskrant gaan er vanuit dat de berekeningen van het CPB nauwkeurig zullen zijn. Afgezien van het feit of dat zo is, is het verontrustend dat de politieke partijen het woord van het CPB bijkans als een goddelijke influistering lijken te beschouwen. Verkiezingsprogramma's zouden moeten zijn gebaseerd op een brede visie op de maatschappelijke ontwikkelingen.

BREDA Leo Nagelkerke

Valse start

Valse starts bij schaatswedstrijden zijn flauwekul. Of de beide rijders tegelijk vertrekken, is helemaal niet belangrijk. Het gaat alleen om de tijd die ze rijden, de onderlinge rangorde per rit is irrelevant. Meet daarom per schaatser wanneer hij zijn rit begint en wanneer hij over de finish gaat. Voor het publiek en voor de schaatsers zelf kun je dan nog het startschot handhaven en bijvoorbeeld afspreken dat men binnen een seconde vertrokken moet zijn. Maar dat ergerniswekkende gedoe met 'valse' starts is voorbij.

HENGELO Rene Leverink

Allermooiste

Mijn welgemeende complimenten voor de prachtige foto-analyses in de serie 'de allermooiste foto van de wereld' (Dag in Dag uit). De verhalen zijn boeiend en weldoordacht. Alsof elk woord op een schaaltje is gewogen. Ik stel me zo voor dat Johan de Vos elke te bespreken foto eerst urenlang bestudeert, elk detail in zich opneemt en als het ware in de foto kruipt. Vervolgens stapt hij er weer uit en de analyse rolt uit zijn pen.

Ik ga toch eens zoeken in de schoenendozen of ik ook nog een allermooiste foto heb.

OOSTERBEEKMarieke Doomen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden