Geachte redactie

Wat een afgang: een megalomane gebedsgenezer met zijn foto op de voorpagina (9 mei)...

Henk PfaltzgraffZaandijkMartin BonsAmsterdamNico RidderAmstelveenB. SikkelDen HaagJuliana Dural en Eindhoven

Gebedsgenezer
En wat een genoegen om op een nederig plekje, achteraan in dezelfde krant (Forum, pagina 13), het kostelijke artikel van professor Heertje te lezen met de afrondende zinnen: ‘erger dan een misdaad. Het is een fout.’

Gebedsgenezer
Het eerstgenoemde is erger dan een fout. Het is een domheid.

Huldigen
Er zijn rellen uitgebroken na de huldiging van Ajax (Sport, 8 mei). Vind je het gek? Deze infantiele huldigingen die al decennialang hetzelfde zijn – We are the champions, spelers die de schaal een voor een omhoog ‘schreeuwen’, fluitconcerten bij hoogwaardigheidsbekleders – wekken infantiel gedrag op. Offer desnoods een schaap, maar stop dit ritueel.

Vliegende Hollander
Ik woon langs de route die Sytze van der Zee dagelijks per tram aflegt, van Amstelveen naar Amsterdam (Voorkant, 9 mei). Ik ben dus geheel bekend met de routes en haltes van de trams 5 en 51. Voor iemand uit Groningen, om maar een dwarsstraat te noemen, is dat waarschijnlijk niet zo en daarom is de informatie van Sytze ook zo uitermate boeiend! De mensen uit het hele land weten nu precies het verschil tussen tram 5 en 51 in Amsterdam/Amstelveen. Misschien kunt u ook eens andere mensen laten schrijven hoe ze elke dag van A naar B komen, misschien zelfs wel op de voorpagina. Dan blijven we meteen verschoond van verhalen over gebedsgenezers.

Songfestival
Ik moet elke dag hard lachen om de stukjes over het Songfestival! Eindelijk iemand die het ‘circus’ niet helemaal serieus neemt.

Snoepreclame
De voedingsmiddelenindustrie geeft aan dat een verbod op snoepreclame geen effect zal hebben op de consumptie (Binnenland,9 mei). Ik vraag me af waarom zij dan zo veel middelen uittrekken voor deze reclamecampagnes? Van reclame wordt immers verwacht dat die invloed heeft op de consumptie. Gefeliciteerd met jullie betrokkenheid bij en verantwoordelijkheidsgevoel voor de dikker wordende kinderen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden