GEACHTE REDACTIE

Ik ontken ten stelligste ooit gezegd te hebben dat 'Sukarno de schuld is van alles' (de Volkskrant, 17 augustus). Dat is niet mijn mening....

Voorwaarde

Mijn vrouw was steeds aanwezig bij het interview en er getuige van dat geen politieke onderwerpen werden besproken. Dit was ook de expliciete voorwaarde voor het interview. Ik had de indruk dat uw verslaggever begrip had voor deze voorwaarde, die hij meerdere keren bevestigde.

JAKARTA H. Soebandrio

Budapest

In de Volkskrant van 25 augustus stond een foto van een onderdoorgang in Budapest, waar volgens het onderschrift een oude vrouw, in plaats van te bedelen, een kamerplant voor een grijpstuiver probeert te verkopen: 'Armoede in Budapest'.

Als Hongaarse was ik zowel in de foto als het onderschrift teleurgesteld. De onderdoorgang is niet zoals aangegeven bij het Deák-plein, maar bij het Nyugati-plein. Maar bovendien vind ik de foto plus onderschrift onrechtvaardig, eenzijdig en goedkoop.

Men kan dergelijke beelden inderdaad in Budapest zien. Maar is dit alles? En is dit het belangrijkste wat daar te zien valt? Zichtbare armoede in metrostations is toch geen nieuws meer. Dat zie je overal, zeker ook in Amsterdam.

Het zou veel eerlijker en nieuwswaardiger zijn één van de duizenden prachtige oude gebouwen in Budapest te laten zien, verwaarloosd en veronachtzaamd als ze nu zijn.

AMSTERDAM

Kati Visser-Telegdi

In vrede leven

28 augustus 1995: Mortier richt bloedbad aan in Sarajevo; Bosnische Serviërs ontkennen schuld, de Bosnische president zweert wraak.

28 augustus 1995: Geboren in een ziekenhuis in Helmond: Robert, zoon van Damir en Biljana.

Zijn ene grootvader is een Kroaat, zijn andere een Bosnische Serviër, zijn ene grootmoeder een moslim, zijn andere een Servische.

Moge hij in vrede leven.

HELMOND M. van Loo-Hendriks

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden