Geachte redactie

Hans Wansink citeert mij in zijn column ‘Balkenendes project’ in het algemeen correct (Forum, 14 november). Behalve op het eind waar hij stelt: ‘Leijnse verwijt Bos en de zijnen niet verder te komen dan wat ‘links-liberale modernismen’ in plaats van een ideologisch geïnspireerd sociaal program waarin de eigen normen en...

Verschrijving
Wie mijn artikel in het jaarboek de Wiardi Beckman Stichting leest, kan vaststellen dat deze kwalificatie er weliswaar in voorkomt, maar slaat op de PvdA van de jaren negentig, van Kok en Melkert dus en niet op Bos en de zijnen. Dat kan ook niet, want ik reken mij politiek tot de laatste groep. Ik neem aan dat dit een kleine verschrijving is.

Verschrijving
Is het echter een voorzichtige poging mij in te delen in de rijen van zelfbenoemde PvdA-prominenten die menen tien dagen voor de verkiezingen de lijsttrekker en zijn campagne te moeten evalueren, dan wil ik daar hierbij afstand van nemen.

Verschrijving
Den Haag Frans Leijnse

Verschrijving
Eerste Kamerlid PvdA

Feiten
Wie zit te wachten op een quasi- wetenschappelijke verhandeling van de heren Van der Laan en De Winter over het aantal doden in Irak (Forum, 14 november)? Zij beschouwen een onderzoek van The Lancet in dit verband als louter propaganda. Of de schattingen van het aantal doden nu te hoog of te laag zijn, en door wie ze gebruikt worden om zich voor of tegen de oorlog te verklaren, lijkt weinig relevant.

Feiten
De feiten die we dagelijks vernemen, moeten toch voor iedereen duidelijk genoeg zijn om deze afschuwelijke ‘bevrijdingsoorlog’ te veroordelen! Laat De Winter zich tot het schrijven van romannetjes beperken.

Feiten
Voorschoten J. Sneep

Draaikonterij
Over draaikonterij gesproken! Wouter Bos moet niet zo zielig doen. Hij huilt krokodillentranen. Wie wordt hier kapotgemaakt (Binnenland, 13 november)?

Draaikonterij
Vanaf de eerste dag van zijn aantreden heeft links Nederland geprobeerd Balkenende te treiteren en als een snotjongen neer te zetten. Links krijgt nu de rekening gepresenteerd.

Draaikonterij
Leiden C. Stuifzand

Gorilla
Wat een goede keuze om de ruimte in de linker benedenhoek ter beschikking te stellen aan Gorilla. Een waardige vervanger van Krantenpoes en CaMu. Daarom: bravo Gorilla!

Gorilla
Breda Mark Elissen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden