Geachte redactie

Wat een verkeerd signaal, een stenengooiende wethouder (Kunst, 10 oktober). Ook al is het als ludieke actie bedoeld. De actie valt gemakkelijk uit te leggen als protest tegen gebouwen die je niet aanstaan....

Stenen
Maar niet alleen dat. De actie is ook pijnlijk voor mensen die de Sandbergvleugel wel konden waarderen. Respect zou op z’n plaats geweest zijn, niet in de laatste plaats ter nagedachtenis aan de heer Sandberg.

Stenen
Amsterdam Martine Litjens

Chips
De implantatie van chips bij tbs’ers die op proefverlof gaan, moet het mogelijk maken hen te volgen met het gps-systeem. Daarvoor is contact met tenminste drie satellieten tegelijk nodig.

Chips
Er zijn echter veel plaatsen waar dat contact niet mogelijk is, zoals: onder een dicht bladerdak in het bos, in de ‘schaduw’ van hoge gebouwen of in ondergrondse of overdekte ruimtes, zoals parkeergarages, metrotunnels en in gebouwen in het algemeen.

Chips
Dat is geen kinderziekte, maar inherent aan het gps-systeem. Het maakt dus niet uit of er voor enkelbandjes of chips wordt gekozen, alle systemen die op basis van gps werken, hebben last van blind spots in het bepalen van de locatie. Zodra een drager van een systeem zich in een blind spot bevindt, is hij niet meer met gps te volgen.

Chips
Geïmplanteerde chips zijn weliswaar minder makkelijk te saboteren dan een enkel– of polsband. Het vergt immers chirurgische vaardigheden om een chip te verwijderen.

Chips
Bovendien is het makkelijk genoeg om de chip af te dekken met een stukje aluminiumfolie tussen de huid en de kleding – waardoor de drager niet meer met gps te volgen is.

Chips
Nijmegen Frank Miedema en Bob Post

Chips
ITS-Nijmegen

Wereldkampioen
Kan iemand mij uitleggen wat de nieuwswaarde is van het bericht dat de hockeysters Van Nistelrooy laten juichen (Voorpagina, 9 oktober)? Dat zij wereldkampioen zijn geworden, heb ik in het laatste kolommetje moet lezen. Van Nistelrooy’s problemen lijken mij nauwelijks nieuws.

Wereldkampioen
Lelystad Pieter Wielinga

Felicitaties
Dinsdagochtend feliciteert Gorilla Noord-Korea met een geslaagde kernproef. Humor, ironie, een dubbele bodem? Ik bespeur daarvan niets. Is met deze tekst het standpunt van de redactie verwoord?

Felicitaties
Amsterdam Bouwe Hijma

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden