GEACHTE REDactie

Wilders (1)

Aan het PVV Meldpunt Midden- en Oost-Europeanen. Klacht: verloedering! Onderwerp: Waar moet het heen als onze rechtse politici met Midden- en Oosteuropeanen trouwen? Geert Wilders, ontbind stante pede je huwelijk met Krisztina Marfai en stuur haar linea recta terug naar waar ze vandaan komt, namelijk haar thuisland Hongarije. En Mark Rutte, tegen hypocrisie durf je als premier toch wel een vuist te maken?


Pjotr Lawant Twisk


Wilders (2)

Nu kunnen wij nog anoniem alle Polen aanmelden bij de PVV. Straks biedt de PVV vijf euro voor iedere Pool die wordt aangegeven.


Siem van der Hoorn, Den Haag


Wilders (3)

Het wordt tijd voor een massaal, landelijk excuus voor die ene 'vreemde gast' in ons midden die bezig is Nederland tot het lelijkste land van Europa te maken. Moeiteloos en zonder scrupules maakt hij de ene na de andere bevolkingsgroep zwart en toont de grootst mogelijke minachting voor diegenen die daar tegen protesteren.


Wat niet meer valt uit te leggen, is het feit dat deze persoon onofficieel deel uitmaakt van onze regering en zo mede bepaalt welke beslissingen er worden genomen. Wanneer gaat Mark Rutte zich eindelijk eens distantiëren van de PVV-propaganda en maakt hij het buitenland duidelijk dat Nederland niet geheel en al ten prooi is gevallen aan xenofobe, intolerante personen als Geert Wilders. Het alternatief is dat ik mij tegenover buitenlanders moet verontschuldigen voor het feit dat ik Nederlander ben.


Bert Veen, Assen


Respect

Scholen worden verplicht meer aandacht te besteden aan homoseksualiteit. Jongeren met een andere geaardheid hebben daar behoefte aan. Omdat zij vanwege hun geaardheid minder respect krijgen. Volgens minister Van Bijsterveldt. Nu wil ik ook graag gerespecteerd worden. Maar ik hoop niet dat u mij gaat vertellen dat u respecteert hoe ik mijn seksualiteit beleef. Hoe ik mijn seksualiteit beleef, gaat u namelijk geen moer aan, zo lang ik de wet maar niet overtreed.


Volgens de wet mag zo ongeveer iedereen het doen met wie hij wil, indien het maar vrijwillig gebeurt met iemand boven de 16 die geen dier is. Dat vind ik een prima uitgangspunt. Wat mij betreft leren we al onze scholieren dat ze zich hieraan moeten houden en is het daarmee uit.


Persoonlijk hou ik niet van homoseks. Maar ik wil me ook niet voorstellen hoe, bijvoorbeeld, mijn heteroseksuele vrienden en collegae hun seksualiteit in praktijk brengen. De gedachte daaraan vind ik zelfs weerzinwekkend. Voor andermans seksualiteit heb ik dus geen respect. Toch geeft mij dat geen reden om te pesten of mishandelen.


Als mensen gepest of mishandeld worden omdat ze homo zijn, dan is scholieren respect bijbrengen geen oplossing. Alsof je om een andere reden iemand wel mag pesten of mishandelen. Wanneer we dan toch zo nodig kinderen op school moeten opvoeden, laten we dan alle geweld op school aanpakken.


Arthur Scholtmeijer, Heerenveen, strafrechtadvocaat


Geheimtip

Olaf Tempelman vraagt zich in zijn bespreking van mijn boek Succes met je boek! (Boeken, 11 februari) af hoe ik toch aan al die aanprijzingen kom die op het omslag prijken. Vergeefs zocht hij in het boek naar de geheimtip hiervoor. Omdat ik besef dat het niet aangaat om hem en zijn lezers deze tip te onthouden, geef ik die hier alsnog. Ik heb als uitgever en redacteur met veel schrijvers uitstekend samengewerkt, en aan enkelen van hen heb ik simpelweg gevraagd of mijn lezers dat ook mochten weten - natuurlijk alleen als de waardering ook wederzijds was. En net als Tempelman op zijn aanbeveling van Jan Blokker, zal ik altijd trots blijven op hun reacties.


Maarten Carbo, Amersfoort


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden