Geachte redactie

Er is veel te zeggen voor het betoog van Bert Wagendorp waarin Wilders wordt afgedaan als mallotig (Binnenland, 10 maart)....

Corrie van SijlKrommenieTamar van RaalteDen HaagW. DyckBredaMarianne Boer Kabel en Uitgeest

Mallotig
Zij worden altijd heel boos als je de vergelijking trekt met andere malloten uit de geschiedenis. Maar het is precies die giftige cocktail van mallotigheid en inspelen op onderbuikgevoelens van degenen die het in de maatschappij wat minder leuk getroffen hebben die de 20ste eeuw tot zo’n bloedige eeuw heeft gemaakt.

Crescendo
Op de voorpagina van vrijdag 9 maart wordt de discussie die in de Kamer is gevoerd over de positie van Kamerlid Arib als een heftig spektakel weergegeven.

Crescendo
Je leest met spanning of het lukt om Wilders met succes te bestrijden. De krant probeert, door de dom overkomende manier van praten van Wilders te citeren, te doen geloven dat de andere Kamerleden hem met succes hebben terecht gewezen.

Crescendo
Wilders ‘crescendo en met beperkte variaties’ is een veel gehoord gedreun. Wilders is echter slechts de voorzanger, maar wel met een heel groot achtergrondorkest. Helaas is de vertolking van deze manier van denken dan ook niet met het bestrijden van de voorzanger verstomd. De ijzersterke hit die het gedreun verdringt, is nog niet gecomponeerd.

Reisje
Het moet niet gekker worden in Nederland als overlast veroorzakende jongeren Amsterdam beloond worden met een negendaagse reis naar Marokko (Binnenland, 9 maart)? Wij zitten hier met de mond open.

Tram
GroenLinks wil een tram in Groningen. Wij vinden dat geen goed idee. Een tram heeft altijd voorrang, dus het verkeer wordt on-overzichtelijker.

Tram
Ook wordt het nog drukker, want er rijden al bussen en auto’s en fietsen. Dus een tram is niet nodig. Bovendien kost het ook veel geld. Wij hopen dat het plan niet doorgaat.

CIZ
Naar aanleiding van de brieven over het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg ), wil ik reageren (U-pagina, 3 maart). Op de dag dat mijn man met terminale kanker uit het ziekenhuis werd ontslagen, heeft de verpleegkundige het maximale aantal uren thuiszorg aangevraagd.

CIZ
Het heeft het CIZ en de thuiszorg precies zestien dagen gekost om de zorg te regelen, zodat we daarvan gebruik konden maken als het nodig was.

CIZ
Maar dat hoefde niet meer, twee dagen daarvoor is mijn man helaas overleden.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden