Geachte redactie

Als ik de Volkskrant dubbelvouw en mijn ogen naar de linker benedenhoek stuur, ben ik altijd weer blij als het een Ca-dag is....

Campert
En als de zon niet schijnt, dan kan Ca dat aangenaam verwoorden met druilerige beschrijvingen van grijzig ‘bedrijventerreinweer’. Ca maakt zulke fijne zinnen, ze lijken zo nonchalant maar treffen toch. Drs. Mallebrootje en het jonge ding uit de achterban; ik ga ze vreselijk missen. Van mij mag het iedere dag Ca-dag zijn.

Campert
Amsterdam Corrie Gerritsma

Verdrietig
Hoe moet dat nu zonder Blokker en CaMu? Zij zijn toch een van de redenen dat ik de Volkskrant lees. In elk geval wil ik Blokker en CaMu danken voor hun jarenlange bijdrage aan mijn plezier.

Verdrietig
Zwolle Adrienne du Clou

Agressie
In het magazine van 17 juni en de krant van 4 juli wordt geschreven over de toenemende agressie tegen hulpverleners. Wat van belang is voor iedereen die met agressie te maken krijgt, is niet deze agressie als uitgangspunt voor je eigen reactie te nemen. Vechtgedrag roept vechtgedrag op.

Agressie
De kunst is deze ‘rode knop’ bij jezelf te kennen en vervolgens bij je eigen kracht te blijven. Vanuit zelfbewustzijn en zelfvertrouwen het hoofd te bieden aan deze ingewikkelde omstandigheden in het werk.

Agressie
Makkelijk gezegd, maar het vraagt zelfreflectie, training en oefening. Agressie bestrijd je niet met boosheid en agressie. Daar zijn in de wereld voorbeelden genoeg van.

Agressie
Zeist Eva Beerends

Schuld
In de Volkskrant van 1 juli las ik dat de heer Balkenende vindt dat de schuld van de val van het kabinet bij D66 ligt. Ik ben een vrouw van 86 jaar met een lage schoolopleiding, maar raad de geleerde en ontwikkelde heer Balkenende aan nog eens goed na te denken.

Schuld
Misschien komt hij er dan achter dat de schuld geheel bij mevrouw Verdonk ligt. Wat zij in het verleden allemaal niet fout heeft gedaan! Het is onvoorstelbaar dat zij is blijven zitten.

Schuld
Het zou prijzenswaardig zijn geweest als mevrouw uit het kabinet was gestapt. Dan hadden zij met een opvolger kunnen doorgaan. Hoewel, eigenlijk ben ik blij dat het kabinet is gevallen.

Schuld
Amsterdam D. van den Broek-Frankfort

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden