GEACHTE REDACTIE

Als stakende leraren een hek hebben vernield, verschijnen er meteen boze brieven in de krant. Terecht, want het deugt niet, men moet de jeugd het goede voorbeeld geven....

Rood licht

Dat lijkt me veel kwalijker en zeker geen goed voorbeeld voor de jeugd. Maar waar blijven de boze brieven nu? Of moeten alleen leraren het goede voorbeeld geven? Kom nou!

BAARN F.J. Booy

Gezeur

Dacht ik eindelijk (even) verlost te zijn van al dat gezeur over de heren De Boer, hun nieuwe clubje en de Nederlandse enclave in Spanje, staat er weer iets over Barcelona op de voorpagina (de Volkskrant, 29 januari). Het reservetenue mag niet meer oranje zijn, want stel je toch voor dat. . . Als de redactie dit soort zaken wil melden, doe dat dan in een klein hoekje op de sportpagina en niet tussen het wereldnieuws.

GRONINGEN G.K. Jonkers

Uitkering

Het is schandalig dat er nog gepraat moet worden over eventuele verlaging van de uitkeringen omdat er te veel mensen in de WAO zouden zitten. Nou zit ik zelf in de WAO en heb 1300 gulden in de maand. En dan durft men nog over aanpak van de WAO te praten. Tegen hen wil ik zeggen: leef zelf eens van 1300 gulden, dan praat je wel anders. Iedereen staakt maar voor meer loon: leraren, politie, gezondheidszorg. Weet je wat, alle 900 duizend WAO'ers moeten iets plat gooien, want wij kunnen niet staken.

In plaats van over verlaging te praten, moeten ze ons juist meer geven. Alles is weer omhoog gegaan per 1 januari: openbaar vervoer, huur, gas, elektra, ga zo maar door, maar mijn WAO is gelijk gebleven.

AMSTERDAM M. van Maele

Zeedijk

De Zeedijk. Straat van kroegen, seksshops en raamprostitutie (de Volkskrant, 23 januari), althans dat is de conclusie die verslaggever Ruben Post trekt na vijf dagen observeren in hartje Amsterdam. De realiteit is dat de Zeedijk geen seksshops kent, noch raamprostitutie. Wel veel cafés, restaurants en een grote verscheidenheid aan leuke winkels, die de positieve sfeer bepalen op de Zeedijk van nu.

AMSTERDAM

Maarten Lekkerkerker

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden