Geachte redactie

Incontinente patiënten

MS is bepaald geen leuke aandoening. Het gaat gepaard met veel verlies van waardigheid. Je weet nooit wanneer verlies van urine en/of ontlasting optreedt. Je bent altijd bang dat anderen iets merken.


Maar weer ben ik te duur. En nu ook nog in centen af te rekenen wat betreft incontinentiemateriaal (Ten Eerste, 9 augustus). Tussen de 0,12 en 1,86 euro per dag ben ik waard. Waarom is dit materiaal duurder dan luiers voor baby's? En wie bepaalt of ik mij 1 of 5 keer per dag moet verschonen? Moet ik dan met vies ondergoed blijven lopen? Je kunt het niet wegpoetsen.


Zelf heb ik besloten om niet op het 'gesprek' met de fabrikant in te gaan. Zoals een baas niet mag vragen of je zwanger bent bij een sollicitatie, mag een fabrikant van incontinentiemateriaal niet naar de mate van incontinentie vragen. Dat is een zaak tussen huisarts, specialist en cliënt.


Marijke van der Wolde


Valkenswaard


Rupert Murdoch (1)

De rechten voor de uitzending van eredivisievoetbal zijn verkocht aan tv-tycoon Rupert Murdoch (Ten Eerste, 9 augustus). Mogelijk worden de samenvattingen (nu zondagavond zeven uur) verschoven naar zondagavond laat. Hierdoor zal een groot deel van de schoolgaande jeugd niet meer kunnen genieten van hun wekelijkse voetbalavond, behalve wanneer hun ouders zijn aangesloten op een betaalkanaal.


Indien het algemene belang op deze wijze daadwerkelijk het onderspit delft, lijkt het me niet meer dan logisch dat de politie-ondersteuning tijdens wedstrijden ook niet meer uit algemene middelen wordt betaald. Ik hoop dat de politiek zich in deze uit durft te spreken en niet alleen de samenvattingen an sich, maar ook het tijdstip van uitzending wil beschermen voor hen die zelf nog geen stem hebben.


Bas van de Wiel,


Tilburg


Rupert Murdoch (2)

Met de aankoop van de tv-rechten van de eredivisie zet Rupert Murdoch niet voor het eerst voet op Nederlandse bodem. In de jaren tachtig posteerde hij een groep medewerkers in Amsterdam, onder leiding van Nieuw-Zeelander Patrick Cox, om zijn satellietkanaal Sky Channel op de kabel te krijgen. Cox en zijn mannen graasden het land stad voor stad af om gemeenteraden over te halen het nieuwe kabelstation in hun pakket op te nemen.


Toen hem dat allemaal te lang ging duren, liet hij contact opnemen met zijn Nederlandse adviseurs met de opdracht een afspraak te maken met de koningin. Het kostte moeite om Murdoch er via zijn medewerkers van te overtuigen dat ons bestel anders in elkaar zat.


Constant Meijers,


Amsterdam


Hoogbegaafde homo's

In haar column 'Gay Pride' (Ten Eerste, 7 augustus) schrijft Aleid Truijens over onze deelname aan de Canal Parade met een boot vol hoogbegaafde homo's. Dit naar aanleiding van een geslaagde reportage in uw krant eerder deze week (Binnenland, 6 augustus). Truijens schrijft echter citaten toe aan de verkeerde sprekers: zo zou ik mij schamen voor een bepaalde tekst op een bord. Ook zegt ze dat hoogbegaafde homo's dubbel benadeeld zouden zijn.


Ter illustratie: ik stond juist met het door haar aangehaalde bord 'Naast broekjes ook goedgevulde hoofden op Gay Pride' in de hand. Ik schaam mij niet voor mijn hoogbegaafdheid en vind daarnaast dat een beetje ironie op de Canal Parade moet kunnen. Trouwens, de tekst beweert in het geheel niet dat homo's met goedgevulde broekjes weinig in hun hoofd hebben.


Er zijn inderdaad vooroordelen waar je als hoogbegaafde mee te maken kunt krijgen en ja, het is als hoogbegaafde homo wat lastiger om een partner te vinden. Maar voor mij overheersen toch echt de positieve kanten en daarom vind ik het jammer dat ik als 'bedrukt' word afgeschilderd. Dit is een invulling van Aleid Truijens zelf, met wie ik nooit heb gesproken.


Sander Cox,


Enter


Organisator boot GAYniaal/Mensa


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden