Geachte redactie

Het was maar een klein berichtje in de Volkskrant van vandaag zaterdag. Thom de Graaf wordt burgermeester van Nijmegen. De gemeenteraad heeft hem unaniem voorgedragen als opvolger van Guusje ter Horst, die per 1 januari 2007 vertrekt....

Burgemeester
Dit is echt een voorbeeld waarom mensen het vertrouwen in de politiek opzeggen. Was Thom de Graaf niet voor een gekozen burgermeester? Is hij daarom niet afgetreden als minister van Bestuurlijke Vernieuwing?

Burgemeester
Hij vond toch dat hij persoonlijk en politiek niet meer geloofwaardig was als minister? Los daarvan kun je je afvragen waarom een belangrijke post als burgermeester van Nijmegen wordt ingevuld door iemand van een marginale partij als D66.

Burgemeester
Als we dan toch met het oude systeem zitten opgezadeld, benoem dan iemand van de SP of de PVDA, dat doet de stad meer recht.

Burgemeester
Tilburg Gert Gering

Huichelhypotheek
Wat aardig dat er banken zijn die moslims aan een huis willen helpen (Economie, 7 november).

Huichelhypotheek
De naam voor deze nieuwe dienstverlening ligt voor de hand: de huichelhypotheek. Want hoe je het ook wendt of keert, betaald moet er worden en ook moslims hebben graag een aftrekpost.

Huichelhypotheek
Amsterdam Theo Mol

Alpha-hulp
In interviews met een paar huishoudelijke hulpen zeggen zij dat ze alpha-hulpen minder vinden dan huishoudelijke hulpen (Binnenland, 7 november).

Alpha-hulp
Ik ben al ruim 15 jaar alpha-hulp. Het enige verschil is dat de huishoudelijke hulpen een zorgdossier moeten bijhouden, waarin iedere week wordt geschreven dat ze hebben gestofzuigd. En ze krijgen hun loon niet rechtstreeks van de cliënten.

Alpha-hulp
Verder is het werk hetzelfde. Het huishouden, boodschappen, de post, een luisterend oor, emotionele steun in moeilijke perioden en verantwoord handelend optreden bij calamiteiten.

Alpha-hulp
Ook ik kom al 15 jaar bij dezelfde cliënten en toen ze de keuze kregen om over te gaan op huishoudelijke hulp, hebben ze dit afgewezen.

Alpha-hulp
Een enkele keer was ik op een bijeenkomst met huishoudelijke- en alpha-hulpen maar daar werd echt niets besproken waar ik iets aan had. Overigens ben ik het ermee eens dat het een zeer slechte zaak is om een schoonmaakbedrijf het werk van alpha- en huishoudelijke hulpen te laten overnemen.

Alpha-hulp
Dordrecht Marian Vermeeren

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden