GEACHTE REDACTIE

Het is denkbaar dat Ferdinand Domela Nieuwenhuis in 1888 een retorische vraag over de revolutie aan Karl Marx stelde. Maar als de vijf jaar eerder overleden Marx hem inderdaad een antwoord uit het socialistisch hiernamaals zou hebben gestuurd, was Domela dan agnost gebleven?...

Domela

Ik vermoed dat het jaartal in het artikel van Martin Hendriksma (Vervolg, 7 december) een verschrijving is, anders ligt er een vervalsing in het Domela-museum.

DEN HAAGAndré Rodenburg

Park

Stadsparken zijn te saai (de Volkskrant, 29 november). Verschillende 'deskundigen' geven hun mening hoe een stadspark te verlevendigen. Een tijdje geleden bracht ik een bezoek aan de Eco-kathedraal van Louis Le Roy te Mildam (Fryslân). Het was indrukwekkend.

Als we parken in steden kwalitatief willen verbeteren en weer tot leven willen brengen, dan zouden de plannen van de ecotect uit Oranjewoud weer eens wat meer aandacht verdienen. Zijn ideeën zijn nu nog relevanter dan in de jaren zeventig . En waarlijk, niet alleen voor stadsparken. GRONINGEND. Weijers

Affaire

Hoewel de kenners 't er niet over eens zijn of nu Rinus Ferdinandusse dan wel Hugo Brandt Corstius afzender was van de anonieme brieven die de redactie van Vrij Nederland jarenlang geteisterd hebben, is 't een hele kunst om het regime van Rinus te beschouwen zonder die affaire te noemen. Dat zulks Fokke Obbema gelukt is (de Volkskrant, 7 december), mag met recht een prestatie worden genoemd; 't is alsof je terugziet op het leven van Nixon zonder Watergate te vermelden.

AMSTERDAM

Theo van Gogh

Oen

Prof. Diekstra heeft - om het plat te zeggen - de zaak belazerd. Een bankbediende die zijn werkgever belazert (honderd gulden uit de kas neemt) wordt op staande voet ontslagen. Niks geen onderhandelen over een afvloeiingsregeling. Met zijn intelligentie had Diekstra toch moeten kunnen inschatten wat de consequenties zijn van zijn plagiaat. Niks geen geleuter over 'pijnlijk' en 'emotioneel' dat soort kul: gewoon een oen.

DALFSENJ.G. Tiemens

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden